Mașinile cu numere transnistrene, interzise în traficul internațional din 1 septembrie

Ilie Gulca
30/07/2021

Proprietarii de mijloace de transport cu numere de înmatriculare transnistrene mai au la dispoziție o lună pentru a obține plăci neutre emise de Republica Moldova. De la 1 septembrie 2021, vehiculele cu numere transnistrene nu mai au dreptul că circule în afara Republicii Moldova. Administrația de la Tiraspol califică această decizie drept o acțiune care are drept obiectiv să blocheze economic regiunea secesionistă.

„Grație inițierii din 25 ianuarie curent a campaniei de informare la traversarea frontierei de stat moldo- ucrainene, s-a stimulat procesul de documentare a autovehiculelor cu numere neutre. Astfel, potrivit datelor din Registrul de stat al transporturilor, în perioada 01–24.07.2021, în subdiviziunile din orașele Tiraspol și Râbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 184 de autovehicule”, se menționează într-un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

De asemenea, subliniază sursa citată, se atestă o creștere activă a numărului de cereri de preschimbare a permiselor de conducere.

„Conform acelorași date din Registrul de stat al conducătorilor auto, dacă în iulie 2020 erau 157 de permise de conducere preschimbate, în perioada 01–24.07.2021 numărul acestora s-a dublat – 322”, relevă Biroul Politici de Reintegrare.

Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră, în perioada 01–20.07.2021, au fost înregistrate 230 de traversări ale frontierei de stat de către mijloacele de transport cu numere eliberate în regiunea transnistreană. În același timp, pe parcursul a 20 de zile (01-20.07.2021), au fost înregistrate 263 de traversări ale mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre.

Tiraspolul acuză Chișinăul de faptul că urmărește prin această acțiune să întrerupă treptat asigurare regiunii cu produse, să paralizeze economia și să provoace nemulțumirea transnistrenilor față de administrație regiunii.

Ilie Gulca
30/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii