‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri70 de producători de fructe și pomușoare vor participa la târgul „Cămara Fest” din...

70 de producători de fructe și pomușoare vor participa la târgul „Cămara Fest” din luna august

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Luna august și, mai exact, zilele de 7, 8, 21 și 22 va aduna în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău zeci de producătorii autohtoni.

Fiind luna pomușoarelor, a fructelor și legumelor proaspete, producătorii autohtoni au mai mult ca niciodată nevoie de o platformă de comercializare a produselor agricole.

Federația Națională a Fermierilor în parteneriat cu Pretura sectorului Buiucani încercă prin organizarea și desfășurarea acestor târguri sezoniere să sprijine în luna august în mod special producătorii de pomușoare, pomușoarele fiind fructe perisabile, greu de transporat și ușor perisabile.

Astfel încât în cele două weekenduri la târg veți găsi: zmeură, josta, mure, afine, dar și alte fructe de sezon cum ar fi piersicile.

La eveniment s-au înregistrat peste 70 de producători locali de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar vizitatorii vor fi plăcut surprinși de varietatea produselor.

Aici veți găsi de la pâine coaptă pe vatră cu lemne, mezeluri naturale, cașcavaluri și brânză de oi, pînă la miere de albine, fructe deshidratate, migdale și alune ecologice.

‹ adv ›

Târgurile sezoniere de weekend permit micilor producători autohtoni să se facă cunoscuți printre consumatorii capitalei, marea majoritate a celor care participă neregăsindu-se pe rafturile marilor rețele de distribuție.

Partea frumosă a evenimentelor este că, toți cumpărătorii au ocazia să interacționeze direct cu producătorii, pentru că în mare parte la tarabă vând chiar cei care produc de luni până vineri.

Participanții și organizatorii speră la un număr cât mai mare de vizitatori, totodată, asigurând toate măsurile de respectare a condițiilor impuse de pandemia Covid – 19.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›