image
Sursa foto: border.gov.md

Doi moldoveni au achitat sute de euro pentru permise falsificate, iar acum sunt cercetați penal

Doi conaționali și-au procurat permise de conducere fără a se înscrie măcar la vreo școală auto. Bărbații au achitat sute de euro pentru a putea conduce mai multe categorii de mijloace de transport, însă planurile le-au fost zădărnicite de polițiștii de frontieră din punctele de trecere Leușeni și Sculeni.

Pentru autorizarea intrării în țară s-a prezentat un tânăr de 29 de ani. Acesta este originar din raionul Nisporeni și se afla la volanul automobilului personal. La controlul de frontieră acesta s-a legitimat în baza unui pașaport românesc și un permis de conducere cu însemnele autorității competente din Ucraina.

În urma verificărilor polițiștii de frontieră au sesizat prezența unor semne de falsificare. Drept urmare, actul a fost supus unor examinări cu tehnica specială din dotare, ceea ce a demonstrat că actul nu este autentic.

Audiat, conaționalul a declarat că și-a perfectat actul prin intermediul unui ucrainean, în anul 2017, în timp ce se afla la muncă în străinătate. La cursuri nu s-a prezentat vreodată, decât la susținerea examenului teoretic. Ulterior, permisul de conducere i-a fost transmis printr-un colet. Actul respectiv l-a costat 650 de euro. În ce privește neveridicitatea documentului, bărbatul spune că nu cunoaște.

Angajații Direcției regionale Vest efectuează cercetări și pe numele unui bărbat originar din Ungheni. Acesta se deplasa cu o cursă regulată spre Germania. În timpul verificărilor actelor de călătorie, pasagerul de 30 de ani a declarat că nu deține alte acte asupra sa. Totuși conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. În rezultatul căruia, în pormoneul personal a fost depistat un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele său cu semne rezonabile de falsificare.

La audieri, tânărul a recunoscut că și-a perfectat actul contra sumei de 400 de euro, cu ajutorul unui cetățean român. Bărbatul a apelat la asemnea servicii pentru a se putea angaja mai ușor în câmpul muncii.

Pe numele celor doi moldoveni s-au întocmit procese verbale de constatare, iar permisele de conducere au fost transmise pentru expertiză. În baza rezultatelor acesteia se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: