image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Scandal la Ambasada RM în Rusia: Golovatiuc, acuzat de hărțuire sexuală și rechemat: „Noul Guvern să decidă ce face cu mine”

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat la Chișinău pe o perioadă nedeterminată, după ce în presă au apărut informații precum că ar fi hărțuit sexual o angajată a misiunii diplomatice. Contactat de Jurnal.md, Golovatiuc a spus că nu știe despre ce este vorba, că se află în concediu la Chișinău, că nu are de gând să fugă nicăieri și că „noul Guvern va decide ce să facă cu el”.

După ce în presă au apărut informații precum că Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova, caz care ar fi avut loc acum trei săptămâni, Ministerul de Externe l-a rechemat pentru o perioadă nedeterminată, pentru a clarifica situația.

„În conformitate cu prevederile legale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a rechemat la Chișinău ambasadorul Vladimir Golovatiuc pentru consultări pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, pentru Jurnal.md.

Reprezentantul MAEIE a mai spus că, până la clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz, se abține de la comentarii aferente informațiilor apărute în presa națională.

„În cadrul ministerului se promovează toleranță zero față de abuzuri de oricare tip. Respectul și protejarea demnității umane constituie unul din principiile de bază de care se ghidează serviciul diplomatic”, a precizat totuși Daniel Vodă.

Contactat de Jurnal.md, Vladimir Golovatiuc a spus că nu știe despre ce vorbim.

„Eu sunt în concediu de la 24 iulie. Trebuia în iunie, dar din cauza alegerilor, am scris cererea deja după alegeri și am revenit acasă. Eu nu cunosc. Nu înțeleg despre ce vorbiți. De unde așa informații? Înainte de plecarea mea la Moscova și după am fost învinuit de orice. Eu sunt în concediu și ieri am fost rechemat din concediu pentru consultație și noul Guvern va decide ce face cu mine. Asta e procedura normală. Așteptăm noul Guvern ce va decide. Eu n-am primit acuzații, eu vă rog. Acuma deschis - eu îs aici, la Chișinău, poate mâine sau poimâne o să plec la Briceni. N-am planuri să fug, să plec undeva, la mare sau nu știu unde. Eu sunt aici, nicio problemă. Eu înțeleg, sunt multe probleme în țară. Și noi acum, astăzi, de ziua Constituției, prima ședință a Parlamentului, haideți să ne orientăm spre rezolvarea problemelor importante”, ne-a spus Vladimir Golovatiuc.

Precizăm că portalul deschide.md a publicat o informație precum că Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova și că femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului. Cazul ar fi avut loc trei săptămâni în urmă.

„Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol. Datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului. După incident, acesta a părăsit teritoriul Federației Ruse”, scrie portalul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: