image
Sursa foto: Instagram

O sportivă a descris calvarul îndurat după ce s-a infectat cu Covid-19 la Tokyo: ”Este inuman!” Echipa ei a intrat în grevă

Tokyo a înregistrat un record nedorit miercuri, 3177 de cazuri de coronavirus în plină desfășurare a Jocurilor Olimpice.

Iar sportivii care au fost depistați pozitiv la testul pentru Covid-19 au dezvăluit calvarul pe care l-au îndurat.

O practicantă de skatebord din Olanda a mărturisit că a intrat în grevă timp de 8 ore pentru a avea dreptul de a respira aer proaspăt!

Candy Jacobs a fost depistată pozitiv pe 21 iulie, iar de atunci a stat în carantină la hotelul aflat la 20 de minute de Satul Olimpic.

Sportiva de 31 de ani venise la Tokyo într-o formă de zile mari, dar a fost nevoită să urmărească competiția câștigată de japoneza de 13 ani, Momiji Nishiya, din fața televizorului.

După 7 zile, testul a ieșit din nou pozitiv, iar Candy Jacobs a descris experiența dramatică pe care o trăiește. Ea este izolată într-o cameră fără lumină, fără aer proaspăt, iar mâncarea este depozitată în cutii în fața ușii.

“Este cea mai groaznică perioadă din viața mea. Sper să nu mai se mai întâmple vreodată așa ceva.

Este inuman să nu ai deloc aer de afară. Mental, am ajuns la capătul puterilor. Mai întâi, visele mele au fost spulberate...acum suport lucruri pe care puțini oameni le pot îndura”, a povestit olandeza.

Iar mai mulți compatrioți s-au solidarizat cu ea și au intrat în grevă după ce au explicat în ce condiții trăiește Candy Jacobs.

”Nu e deloc ceea ce ne așteptam de la autoritățile japoneze în privința izolării. Jacobs este închisă într-un spațiu strâmt unde ferestrele sunt închise, ușile sunt închise ermetic.

Am decis să intrăm în grevă în semn de protest”, a spus un oficial al delegației Olandei.

Iar rezultatul celor 8 ore de grevă a fost o soluție de compromis. Oficialii niponi au acceptat ca Jacobs să aibă acces timp de 15 minute la aer proaspăt.

”Să respir prima gură de aer proaspăt de afară este cel mai bun și cel mai trist moment din viața mea”, a fost reacția sportivei olandeze.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: