image
Sursa foto: Hepta

Țările cele mai potrivite pentru a supraviețui unui colaps al civilizației; Miliardarii lumii au început să cumpere pământ

Noua Zeelandă, Islanda, Marea Britanie, Tasmania și Irlanda sunt considerate locurile cele mai potrivite pentru a supraviețui unui colaps global al civilizației, potrivit unui studiu.

Potrivit cercetătorilor, starea civilizaţiei umane este una „periculoasă” din cauza societăţii puternic interconectate.

Colapsul ar putea apărea din șocuri, cum ar fi criza financiară severă, impactul crizei climatice, distrugerea naturii, o pandemie chiar mai gravă decât Covid-19 sau o combinație a acestora, au spus oamenii de știință.

Pentru a stabili ce naţiuni ar rezista cel mai bine la un astfel de colaps, ţările au fost listate în funcţie de abilitatea de a produce mâncare pentru populaţia lor, de a-şi proteja graniţele în faţa unei migraţii masive şi de a-şi menţine o reţea electrică şi unele capacităţi de manufactură.

Insulele din regiunile temperate şi, în general, cu o densitate scăzută a populaţiei se află în top.

Cercetătorii susțin că studiul lor subliniază factorii pe care ţările trebuie să îi îmbunătăţească pentru a creşte rezilienţa. Aparent, miliardarii lumii au început să cumpere pământ pentru a construi buncăre în Noua Zeelandă pentru a se pregăti de o apocalipsă, potrivit AlephNews.

„Civilizaţia mondială, mare consumatoare de energie care caracterizează epoca modernă reprezintă o situaţie anormală comparată cu mare parte din istoria omenirii”, a declarat profesorul Aled Jones de la Global Sustainability Institute din Marea Britanie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: