Vladimir Golovatiuc, rechemat de Ministerul de Externe pentru consultări, după ce a fost acuzat în Moscova de hărțuire sexuală

Vladimir Golovatiuc a fost rechemat de Ministerul de Externe pentru consultări, după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală a angajatei misiunii diplomatice. Purtătorul de cuvânt al MAIE, Daniel Vodă, a explicat întoarcerea „pentru consultări pe o perioadă nedeterminată” a lui Golovatiuc, prin „clarificărea modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”.

Foto: UNIMEDIA

„Totodată, cu referire la multiplele solicitări din partea instituțiilor media, MAIE, până la clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz se abține de la comentarii aferente informațiilor apărute în presa națională, cu mențiunea că în cadrul ministerului se promovează toleranță zero față de abuzuri de oricare tip. Respectul și protejarea demnității umane constituie unul din principiile de bază de care se ghidează serviciul diplomatic”, a precizat reprezentantul instituției.

Potrivit deschide.md, cazul ar fi avut loc acum trei săptămâni. Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul său gol. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

După ce informația despre acest caz a ajuns la conducerea MAEIE, Golovatiuc a fost rechemat de urgență în R.Moldova. Potrivit aceleași surse, Vladimir Golovatiuc a declarat că revenirea sa la Chișinău este legată de faptul că acesta s-ar afla în concediu.


Pub