Decizia prin care PAS s-a ales cu 8 membri în Biroul Permanent va fi contestată la CC: „Nu s-a asigurat reprezentativitatea”

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va contesta la Curtea Constituțională decizia de astăzi, prin care a fost format Biroul Permanent. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în opinia căruia alegerea „a fost făcută cu încălcarea procedurii de reprezentativitate a fracțiunilor”.

Foto: Unimedia

„Conducerea Parlamentului a fost aleasă deja, Biroul Permanent a fost deja ales, cu toate că în opinia noastră, a fost cu încălcarea procedurii de reprezentativitate a fracțiunilor. Este vorba despre un membru al Biroului pe care nu i-a fost dată posibilitatea fracțiunii noastre să-l înainteze, s-a încălcat aici procedura, și ceea ce îmi propun e să mergem la Curtea Constituțională să atacăm decizia de astăzi de formare a Biroului Permanent. Recent a fost o decizie a CC la acest capitol și probabilitatea este mare că și decizia de astăzi a Parlamentului va fi declarată neconstituțională - pentru că nu a fost asigurată reprezentativitatea tuturor fracțiunilor. Colegii pregătesc argumentele, vom decide într-o zi, două, trei”, a declarat Dodon, la emisiunea Moldova în direct.

Biroul Permanent al Parlamentului va avea 12 membri, dintre care 3 sunt din oficiu - speakerul și cei doi adjuncți ai săi. Decizia a fost luată astăzi de majoritatea parlamentară.

În componența Biroului Permanent al Parlamentului intră din oficiu președintele Legislativului și vicepreședinții. Igor Grosu este, de astăzi, noul președinte al Parlamentului, iar deputatul PAS Mihai Popșoi și deputatul BECS Vlad Bătrîncea au fost aleși vicepreședinți ai Parlamentului.


Pub