15:25:50 25.04.2024
Stiri

Igor Grosu, ales SPICHER al Parlamentului cu 64 de voturi: „​Voi fi un președinte care va pune Parlamentul în slujba oamenilor”

Actualitate 29.07.2021 15:01 Vizualizări2247 Autor: Ziarul National
Igor Grosu, ales SPICHER al Parlamentului cu 64 de voturi: „​Voi fi un președinte care va pune Parlamentul în slujba oamenilor”


Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului cu 64 de voturi.

Anunțul a fost făcut de către Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei speciale pentru efectuarea alegerii președintelui de Legislativ.

La votare au participat 64 de deputați ai PAS și ai Partidului „Șor” și toți și-au dat votul în favoarea lui Igor Grosu. Comuniștii și socialiștii au preferat să nu participe la procesul de alegere a spicherului.

CITIȚI și Discursul lui Igor Grosu, APLAUDAT în Parlament: „Gata, jocurile de-a kuliokul, legi ale contrabandei, furtul banilor publici – toate astea s-au terminat”

Igor Grosu a fost invitat la scurt timp în prezidiul Parlamentului și a primit stindardul președintelui Legislativului.

Noul președinte al Parlamentului R. Moldova le-a mulțumit deputaților pentru onoarea de a-l vota în această funcție, dar și cetățenilor care „au făcut posibilă alegerea de astăzi”.

„Voi fi un președinte care va pune Parlamentul în slujba oamenilor și îl va transforma într-o fabrică de legi bune”, a promis Igor Grosu.

„Să nu vă trădați patria - R. Moldova”, a fost sfatul socialistei Zinaida Greceanîi, fosta președintă a Parlamentului, după ce a primit o copie a stindardului Parlamentului din mâinile succesorului ei.

Menționăm că Igor Grosu este născut la 30 noiembrie 1972 în satul Andrușul de Sus, raionul Cahul.

A absolvit Universitatea de Stat din Moldova și este licențiat în Istorie. În perioada 15 august 2012 – 12 august 2015, el a deținut funcția de viceministru al Educației.

Din 15 mai 2016 este membru al partidului PAS, în 2019 fiind ales deputat pe lista națională a Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”.

În Parlamentul de Legislatura a X-a a fost președinte al Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, vicepreședinte al Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, șef al delegaţiei la Adunarea Parlamentară a OTAN, autor sau coautor a peste 50 de proiecte de inițiative legislative.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 a candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, fiind nr.1 în listă.

Igor Grosu este căsătorit și are trei copii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md