05:55:21 18.04.2024
Stiri

Pretindea că este avocat și că poate influența un judecător pentru a ajuta o femeie să obțină terenul pe care fostul soț îl dăruise unei surori

Actualitate 29.07.2021 16:47 Vizualizări1690 Autor: Ziarul National
Pretindea că este avocat și că poate influența un judecător pentru a ajuta o femeie să obțină terenul pe care fostul soț îl dăruise unei surori


Un pretins avocat din Chișinău a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență, după ce a fost denunțat de propria clientă.

Acesta i-ar fi promis femeii să o ajute să-și redobândească, prin instanță, dreptul asupra unui teren de construcție, susținând că ar avea influență asupra unor judecători.

Potrivit denunțătoarei, soțul ei ar fi primit cu mai mulți ani în urmă de la autoritățile locale un teren pentru construcție, de care a beneficiat în calitate de participant la luptele de pe Nistru din 1992.

Ulterior, soții au divorțat, iar bărbatul ar fi donat terenul unei surori care, după decesul fratelui, a intrat în dreptul de proprietate.

Considerând că are dreptul la parte din acest teren, denunțătoarea a decis să contracteze serviciile unui avocat pentru a o reprezenta în judecată pentru a anula contractul de donație.

Astfel, femeia a găsit prin intermediul unui site de anunțuri datele de contact ale unui avocat care i-a promis că o poate ajuta să-și revendice lotul, susținând că are influență asupra unui judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, și că îl poate determina să asigure anularea contractului de donație.

Pentru intermediere, acesta a pretins și primit 400 de euro, bani transmiși sub controlul ofițerilor anticorupție.

Insul a fost reținut și riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md