(foto) Premieră mondială: Noul Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC

Compania Mercedes-Benz a prezentat în cadrul unui eveniment organizat cu uşile întredeschise, în Zürich, noul S-Class din seria de modele blindate Guard!

În continuare, modelul deţine cel mai înalt nivel de protecție balistică pentru vehiculele civile (autoturisme), fiind certificat conform nivelului VR10 a standardului VPAM.

Pentru comparaţie, S-Class-ul blindat anterior are un nivel VR9 şi doar unele sale zone corespund celui mai superior.

Caracteristici cheie:

  • Denumirea completă a maşinii este Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC şi se bazează pe modelul de serie Mercedes-Benz S-Class cu ampatament lung (V223). Apropo este primul model Guard cu AWD!
  • Sub capotă are motorul disponibil doar pe noul Mercedes-Maybach S 680 4MATIC – un V12 twin-turbo de 6.0 litri, care dezvoltă 612 CP (între 4.800-5.100 rpm), însă cuplul maxim este limitat la 830 Nm (între 2.000-4.000 rpm).
  • Fiind un sedan de peste 5.2 metri lungime, cu o greutate de aproape 4.5 tone, poate rula cu maxim 190 de km/h. În mod obişnuit, distribuția cuplului pe roţi este de 31/69%, dar în cazul pierderii aderenței procentul poate varia.
  • Stă pe anvelope mari Michelin PAX ranforsate (care costă 3.000 de euro fiecare), care pot asigura deplasarea pe o distanţă de până la 30 de km chiar dacă au fost străpunse de gloanţe.
  • Corpul maşinii este specific și întreaga structură a fost întărită cu un panou gros de aluminiu, oţel şi ceramică, care stă la baza sistemului de protecție integrat (iSS). Modificările cadrului și creșterea în greutate pe care o presupun protecțiile suplimentare au dus la reproiectarea diferitelor piese mecanice, de la suspensii şi arborii de transmisie până la cutia de viteze.
  • În plus față de armură, noul S-Class Guard are sticlă armată care poate proteja ocupanții chiar și de gloanțele trase de puști cu lunetă (calibru 7.62х54 mm). Cu o grosime de 10 centimetri (anterior 6 cm), geamurile mașinii au o structură sandwich multi-stratificată!
  • Pe partea interioară geamurile sunt acoperite cu un strat din policarbonat pentru ca să nu sară așchii în caz de atac, dar pentru a evita atragerea atenției au o estetică similară cu cea a geamurilor standard. Având în vedere greutatea lor, geamurile nu mai sunt acţionate pneumatic, ci hidraulic.
  • Pe lângă gloanțe, sedanul blindat protejează ocupanții şi de explozii, satisfăcând regulamentul ERV al asociației VPAM, specializată în testarea materialelor și construcțiilor anti glonț. Certificarea a implicat pentru prima dată utilizarea manechinelor Primus dezvoltate de Universitatea Politehnică din Berlin și Universitatea de Științe Aplicate din Dresda. “Oasele” acestui manechin sunt realizate cu pulbere de aluminiu și rășină epoxidică, țesuturile moi sunt fabricate din silicon și acril, în timp ce ligamentele și tendoanele sunt din polipropilenă. Acest lucru face posibilă simularea consecințelor unui impact sau explozie asupra ocupanților cu mare precizie.
  • Disponibil într-o versiune cu patru sau cinci locuri, noul S-Class Guard poate fi personalizat cu peste 80 de caracteristici suplimentare, de la airbaguri posterioare frontale şi afișajul multimedia OLED, până la un cilindru cu oxigen care poate garanta câteva minute de aer curat în caz de atac cu gaze toxice şi un sistem anti incendiar.
  • Nu lipsesc caracteristici precum sirena, luminile intermitentele de urgență, aparatele de radio bidirecționale și suporturile pentru steaguri instituționale pe arcurile roților frontale, printre altele.
  • Mânerele portierelor sunt oferite doar cele standard, tradiţionale, fără cele opționale retractabile.
  • La cerere, există un frigider în spațiul de încărcare de 390 litri, care poate fi utilizat din interior.

Preţul de start în Germania este de 457.100 de euro. Asamblarea completă a unei maşini durează 51 de zile. Premiera publică este programată să aibă loc la Salonul Auto de la München din septembrie.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/