(doc) Scandalul presupusei diplome false a Alei Nemerenco: Deputata Alla Dorovannaia, obligată de prima instanță să dezmintă informațiile și să achite despăgubiri

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dorovannaia este obligată de Judecătoria Centru să dezmintă personal și public informațiile răspândite la o conferință de presă, precum că Ala Nemerenco, ar fi primit diploma de master fără examene de admitere. Totodată, Darovannaia este obligată să-i achite despăgubiri materiale de 20.000 de lei consilierei prezidențiale, la fel va acoperi toate cheltuielile de judecată suportate. Despre aceasta a anunțat Nemerenco pe pagina sa de Facebook. 

Foto:
„Eu nu am vorbit prea mult despre cele ce mi s-au întâmplat mie în ianuarie-februarie a.c. cand am fost ținta unui atac mediatic de forță concertat de trei deputați socialiști, preluat cu iscusință de toate holdingurile plahotniuchiste și socialiste, dar și de alți pudeli no-name. Unul din subiectele atacului a fost povestea manipulatorie cu nume de cod „diploma falsă”. Am declarat atunci public că îi voi acționa pe toți în judecată pentru atacul murdar și manipulatoriu care l-au organizat în scopurile lor politice.
Și iată astăzi, pot anunța decizia instanței pe primul caz: Judecătoria Centru a obligat-o pe actuala deputată Alla Darovanaia, să dezmintă personal și public informațiile răspândite de aceasta la conferința de presă din 02.02.2021, organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova, și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează reclamanta, ca fiind defăimătoare, false și constituie relatări cu privire la fapte și să-și exprime public scuzele de rigoare”, a scris Ala Nemerenco.

Totodată, deputata mai este obligată să elimine de pe pagina sa de Facebook toate postările cu referire la Ala Nemerenco.

„Deputata Darovanaia este obligată să dezmintă informația în acelaș mod în care a fost răspândită – în conferință de presă organizată în sediul Parlamentului, cu invitarea tuturor reprezentanților mass media și cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa oficială de Facebook. Deputata mai este obligată să elimine de pe pagina sa de Facebook toate postările cu referire la mine. De asemenea, va plăti 20.000 lei cu titlu de prejudiciu moral și va acoperi toate cheltuielile de judecată suportate. Acești 20.000 lei vor pleca la patru copii orfani minori de care are grijă o Doamnă cu Inimă Mare, deși singură e deja în vârstă”, se mai arată în postare.

Amintim că șase lucrători medicali, despre care deputații socialiști Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au spus că au primit diplome de master false, pe lângă consiliera președintei R. Moldova pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, au venit cu o scrisoare publică prin carele solicită acestora să-și ceară scuze public pentru atac direct asupra imaginii, onoarei și demnității, în caz contrar aceștia își rezervă dreptul de a acționa în instanță pentru apărarea onoarei și demnității lor personale și profesionale. Scrisoarea este semnată de Oleg Lozan, Mihai Ciocanu, Valeriu Sava, Svetlana Stefăneț, Pavel Ursu și Viorel Soltan și făcută publică de directorul la Școala de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan.

La data de 3 februarie, un grup de tineri au organizat un flashmob în fața Președinției, cu genericul „Oamenii buni nu falsifică diplomele”. Este vorba de circa 10 tineri, studenți, zic ei, care cer demisia consilierei Ala Nemerenco, pe motiv că diploma de master ar fi eliberată ilegal.

Consiliera președintei pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu anumite precizări referitoare la studiile și diplomele pe care le deține, după ce a fost acuzată de PSRM că ar deține ilegal diploma de masterat și după ce socialiștii au solicitat demisia acesteia din funcție. Aceasta a afirmat că studiile în medicină și sănătate se fac un pic altfel decât la celelalte specialități.

Consiliera președintei, Maia Sandu, în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, anunță că a inițiat procedurile juridice de acționare în judecată, pentru apărarea demnității și reputației profesionale, contra celor implicați direct în această campanie - deputații socialiști Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia, Nichita Țurcanu.




Pub