Atleta Dimitriana Bezede, proaspătă mămică, a plecat la Tokyo și e gata de marea competiție „Îmi doresc să ajung în primii 12 și să mă calific în finală”

Atleta Dimitriana Bezede, care a devenit mămică acum jumătate de an, a plecat spre Tokyo, unde va participa la Jocurile Olimpice, proba de aruncare a greutăților. Băiețelul a rămas în grija bunicii, iar sportiva deja îi duce dorul nespus, scrie SHOK.MD, care a discutat cu Bezede.

Foto: shok.md

Dimitriana practică acest sport de la 14 ani. Ea va fi a doua oară prezentă la Jocurile Olimpice, după evoluția de la Rio în 2016, când a ocupat locul 35.

„În spatele oricărui succes stă o muncă enormă depusă, iar principala mea motivație este familia mea – doar datorită ei știu că pot și voi ajunge departe”, a declarat Bezede.

Aruncarea greutaților – un sport deloc ușor și o probă destul de grea la JO.

„Trebuie caracter pentru a practica acest sport. Sfatul meu către toți este să facă multă mișcare, deoarece mișcarea înseamnă un mod sănătos de viață.

De-ar fi și o sală bună de forţă, pentru noi aruncătoarele este foarte important ca să avem unde să ne antrenăm, fiindcă avem 10 metri pătrați acolo şi e foarte greu”, a spus participanta la JO.

Tânăra va evolua pe 30 iulie și spune că e gata de marea competiție: „Îmi doresc să ajung în primii 12 și să mă calific în finală”.

Anterior, Dimitriana Bezede a obținut bronz la Cupa Europei de aruncări în 2018, argint la Cupa Europei de aruncări în 2019, locul 5 la Universiada Mondială în 2019 și a devenit campioană balcanică, în 2017 și 2019.



Pub