Omorul de la stația PECO din Florești: Suspectul nu s-a prezentat în fața magistraților și ar fi fugit

Bărbatul acuzat că a omorât un tânăr de 19 ani din satul Varvareuca, după ce l-a lovit cu o rangă metalincă în cap, nu s-a prezentat în fața instanței de judecată. Acesta era plasat în arest la domiciuliu, dar ar fi dispărut din locuință.. Procurorul din Florești Valentin Baidaus a declarat pentru UNIMEDIA că a fost expediat un demers pentru a fi schimbată măsura lui de prevenție din arest la domiciliu în arest preventiv. Acesta va fi examinat, cel mai probabil, astăzi de către judecători. 

Foto: UNIMEDIA

Ion Baidaus a confirmat că acesta nu s-a prezentat la judecată.

„El nu s-a prezentat la prima ședința de judecată, dacă ar fi fugit în stânga Nistrului eu nu știu, că să fi știut unde se află luam toate măsurile. Am expediat un demers, astăzi, cel mai probabil va fi discutată schimbarea detenției din arest la domiciliului în arest preventiv”, a declarat procurorul de la Florești pentru UNIMEDIA.

Agresorul se afla în arest, fiind cercetat penal. Oamenii legii afirmă că acesta și-ar fi recunoscut vina, pentru omorul băiatului atacat cu bestialitate, la Florești, care a decedat la sfârșitul lunii ianuarie.

Acesta s-a zbătut zece zile între viață și moarte la Spitalului Raional Florești.

Cazul a avut loc în noaptea lui 16 ianuarie, în jurul orei 02:35 când un tânăr, cu vârsta de 19 ani împreună cu un alt tânăr de 25 ani de ani, se aflau în incinta stației PECO.

La un moment dat, de ei s-a apropiat un alt bărbat, cu vârsta de 28 de ani, care ar fi început să-l lovească pe tânărul de 19 ani cu o rangă metalică.

Prietenul său de 25 de ani a încercat să-i ia apărarea, dar a primit și el o lovitură.


Pub