(foto) Oxana Para, şoferiţa de troleibuz din Chişinău care sparge stereotipuri

Când spui şofer de troleibuz, probabil e altul portretul pe care ţi-l imaginezi în mintea ta. Şi totuşi, există oameni care ies total din stereotipurile societăţii, dar o fac atât de frumos, încât te lasă mască prin forţa lor de a merge împotriva curentului, de a fi ei înşişi şi de a aborda simplu lucrurile care altora le par complicate. Faceţi cunoştinţă, femeia din imagini este Oxana Para, şoferiţa de troleibuz din Chişinău care-şi face munca cu demnitate şi simplitate, scrie SHOK.md cu referire la piataauto.md.

Foto: Denis Chicu

Primele imagini cu ea în mediul online apăruseră mai mulţi ani în urmă. Deşi nu e singura şoferiţă de troleibuz din Chişinău, ea are o carismă aparte, care a făcut ca mai multe site-uri şi entităţi de presă să încerce s-o contacteze pentru a afla mai multe despre ea, dar ea refuzase de fiecare dată, dintr-o modestie pe care puţini o înţeleg în zilele noastre. A durat multă vreme, până când, acum 3 ani, fotograful moldovean Denis Chicu a reuşit s-o convingă pe ea şi Administrația Regia Transport Electric din Chişinău, unde e angajată, să-i permită fotografierea eroinei în cadrul unui proiect special. Provocarea era să-i facă protagonistei 24 de fotografii în 24 de ore, petrecute alături de ea, urmând-o în activităţile ei zilnice. Un proiect de toată frumuseţea, de altfel!

Oxana Para, probabil este cea mai neobişnuită şoferiţă de troleibuz din Chişinău

E tânără şi, după cum putem vedea din pozele surprinse de fotograf, îşi menţine tinereţea şi supleţea prin vizite regulate la sala de sport. Avem nevoie să cunoaştem mai mulți asemenea oameni de lângă noi! Oameni care poate sunt prea modeşti să se impună ca subiecte de ştiri, dar în acelaşi timp sunt oameni care-şi fac treaba cu demnitate şi profesionism, şi fac ca lucrurile să funcţioneze într-un oraş. Oxana nu e un om care să-şi expună viaţa pe Instagram, care să facă selfie-uri sau concursuri pe reţele sociale. Dar tocmai simplitatea ei în a aborda lucrurile, cooptată cu curajul imens de a fi ceea ce este, sunt adevăratele calităţi care ar trebui să ne trezească admiraţia!



Pub