(foto) Un scuar din sectorul Botanica, în plin proces de reabilitare. Lucrările vor fi gata de Hramul orașului

Scuarul din strada Sarmizegetusa - strada Butucului - bulevardul Cuza Vodă, cu o suprafață de 4,4 ha, este în plin proces de reabilitare. Potrivit municipalității, în prezent se intervine la construcţia scenei şi amenajarea zonei de expoziţii. În paralel sunt executate lucrări de pozare a sistemului de irigare.

Foto: chisinau.md

De asemenea, pe perimetrul scuarului și pe teritoriul acestuia sunt instalate borduri noi, iar de săptămâna viitoare va începe pavarea aleilor.

Lucrările de instalare a sistemului de iluminat şi pozare a reţelelor de apă şi canalizare pentru grupul sanitar au fost finalizate.

Proiectul de reabilitare a scuarului din strada Sarmizegetusa - str. Butucului - bulevardul Cuza Vodă prevede reparația capitală a rețelelor inginerești, amenajarea aleilor pietonale și a trotuarelor, reabilitarea spațiilor verzi, instalarea sistemului de irigare și a celui de iluminat public, montarea camerelor de supraveghere video și a sistemului WI-FI.

De asemenea, în scuar va fi amenajat mobilier urban, o zonă de expoziții, un teren de fitness, un loc de joacă pentru copii, teren pentru plimbarea animalelor de companie, locuri pentru parcarea mașinilor, precum și un WC public.

Lucrările urmează a fi finalizate până la sărbătoarea Hramului orașului, 14 octombrie.













Pub