(video +18) Dosarele de la Criuleni: „Toată starea financiară, de vzetci, asta eu răspund. Am să vă iau paravozom din urma mea”

Centrul Național Anticorupție a publicat imagini video și stenograme referitoare la dosarele de la Consiliul raional Criuleni, unde astăzi dimineață au avut loc percheziții, iar în urma acestora arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare au fost reținuți, fiind învinuiți de corupere pasivă, activă, trafic de influență și abuz de serviciu. 

Foto: Captură de ecran

Iată unele discuții, potrivit imaginilor de la CNA:

Min. 2:10

- Dacă mai eşti de acord aşa proiect să îl faci cu 800 de Euro dintre care 2000 de lei achiţi la bancă, restul ne achiţi nouă, noi ne ducem la Chişinău, facem verificarea proiectului și îţi aducem. Matale primeşti Autorizaţie de construcţie.

Min. 2:26

T- Toată starea financiară, de vzetci, asta eu răspund bl*.

I- Ia și răspunde, scrie.

T- Voi nu răspundeți nici o p..ă.

I- Scrie.

T- Am să scriu cleauză na.ui. Am să vă iau paravozom din urma mea.

I- Scrie...., dat cu picioarele în c.r să zic așa cum fac eu. Lasă că paravoz merge, vagoanele.

T- Tronciu, știi ce? Macar tu.., am și eu un drug și acela mă f..e. Abidna.

I- Dar tu nu-l f..i pe drugt-o?!

T- Dar cu ce?

I- Iată cu aestea.

T- Cu ce?

I- Dă dă dă...

T- ... ți-am spus două vorbe, ești babă să te superi?

Atenție, limbaj licențios.




Mai multe percheziții s-au desfășurat astăzi dimineață, la Consiliul raional Criuleni, în care sunt vizate persoane publice, dar și administratorul unei întreprinderi private. Este vorba despre prejudicierea bugetului public, prin intermediul unor companii private de proiectare, folosite în detrimentul întreprinderii municipale de avizare a proiectelor urbanistice. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către Angela Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA.

Corupere pasivă, activă, trafic de influență și abuz de serviciu - sunt infracțiunile de care sunt bănuiți arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare. Aceștia sunt cercetați în mai multe cauze penale, iar acțiunile pretins ilegale ale acestora ar fi prejudiciat bugetul local cu sute de mii de lei. Cauzele au fost pornite la sfârșitul anului 2020, după care au fost conexate într-o singură procedură, cercetările CNA și ale procurorilor constând în administrarea mai multor probe, inclusiv interceptarea bănuiților și documentarea acțiunilor lor audio și video.



Pub