(video) Sergiu Litvinenco, după criticile lui Ioniță aduse inițiativei PAS privind piața produselor petroliere: „Nu este un proiect de lege. Este un proiect de proiect”

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție, după criticile aduse de expertul economic, Veaceslav Ioniță pe proiectul de lege pus în discuții publice ce prevede unele relaxări pe piața petrolieră. „Trebuia de la ceva de început discuțiile pentru a putea îmbunătăți actualul cadru legal”, a declarat Litvinenco la Secretele Puterii de la JurnalTV.

Foto: UNIMEDIA

„Nu este un proiect de lege, este un proiect de proiect. Trebuia să începem de undeva discuția. Eu cred că este binevenită această inițiativă de a avea aceste consultări. Acum, ținând cont inclusiv de ceea ce a spus și domnul Ioniță, specialiștii noștri în domeniul respectiv vor lucra așa încât proiectul care va fi înregistrat în Secretariatul Parlamentului să fie anume unul în sensul de a corecta erorile care au fost în acea lege. Scopul nostru este exclusiv de a corecta acea lege, prețurile la carburanți trebuie să fie unele corecte, asta vrem noi”, a declarat Litvinenco.

La rândul său, Veaceslav Ioniță a spus că „se bucură că este un proiect de proiect” și a precizat că nu a mers la consultările publice la Parlament pe marginea acestei inițiative, pentru a nu „intra în agenda cuiva”.

Analistul economic Veaceslav Ioniță a criticat dur inițiativa lansată public de PAS de modificare a legii privind piața produselor petroliere nr.461/2001. Potrivit lui, „acest proiect de lege are un singur scop: să scoată sub reglementare un segment important al pieței produselor petroliere”, ceea ce va distruge micii importatori și va servi intereselor doar unor jucători din domeniu.




Pub