Cum poți combina domeniul financiar-bancar cu Social Media Management. Află povestea Inei Iavorschi în cadrul programului Women in Online Work

17_1280x720px

Dezvoltarea tehnologiilor informaționale continuă să stimuleze inovația, să creeze locuri de muncă și să reconfigureze anumite domenii de activitate. Domeniul TIC este tot mai solicitat, inclusiv în rândul femeilor pentru că vine cu o serie de avantaje la pachet: locuri de muncă din orice colț al lumii, salarii competitive și oportunități de creștere în carieră. Pentru ca și femeile din regiunile țării să dobândească cunoștințele necesare în domeniu și să aibă posibilitatea să muncească de la distanță din localitățile unde trăiesc, Tekwill a lansat programul „Women in Online Work (WOW)”. Inițiativa a sprjinit educarea a aproximativ 50 de fete și femei din regiunile țării, oferindu-le instruirea necesară și instrumente competitive de angajare. Proiectul a fost lansat cu susținerea Biroului de Cooperare al Elveției în cadrul Proiectului „OPTIM” – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și al Suediei în cadrul proiectului TEKWILL.

Ina Iavoschi are 35 de ani, este licențiată în Economie și locuiește la Bălți. După șase ani de carieră în domeniul financiar bancar, a decis să se reprofileze și să „încerce” un domeniu nou. După ce a participat la cursul „Women in Online Work” și alte proiecte de instruire, a reușit să-și găsească un job în domeniu.

Cum ai decis să schimbi domeniul profesional?
 – Sunt o persoană activă, îmi place să cunosc oameni noi și experiențe noi. Chiar dacă sunt specializată în economie, a fost alegerea mea să fac schimbări spre alt vector și alte oportunități. Convingerea mea este că viitorul depinde de noi, de curajul pe care îl avem și de deciziile pe care le luăm. Posibilitatea de a activa ca freelanceră și educația continuă m-au făcut să vreau să-mi stabilesc alte limite. Mai mult, tot de ce ai nevoie pentru a face o schimbare este dorința, munca continuă, un calculator sau un telefon mobil. Cu resurse minime putem obține rezultate mari!

De unde ai aflat despre cursul „Women in Online Work”?
 – Social media este una dintre sursele mele de inspirație și educație. De pe Facebook am citit despre aceste cursuri și am ales modulul de „Social Media Management”. A fost un curs axat pe Facebook Business și Instagram, în special ce ține de strategii de conținut, crearea postărilor, targeting și retargeting, lansare de campanii publicitare, analiza insight-urilor, trend-uri, analiza pieței, dar și promovarea paginilor de social media. Datorită cursului, mi-am modificat profilele de LinkedIn și Upwork, dar și mi-am creat un profil pe Izarra (platformă pentru libere profesioniste pe piața locală),  care a fost lansată recent.

Cum ai evoluat profesional după finalizarea cursului „WOW”?
 – Am început să activez  în domeniul de social media cu un an în urmă și cursul dat a fost perfect pentru a-mi  face o viziune mai clară a tot ceea ce ține de domeniul dat și de a alege o sferă anumită în care aș putea activa. A fost un curs bine structurat, cu exemple, studii de caz, lansări de campanii de promovare și abordarea personală a activității fiecărei participante. La moment, m-am axat pe Instagram, tot ceea ce ține de stories maker, content creator, moodboard, object shooting, strategii de conținut, targeting. Am clienți din domeniul beauty, proiecte personale la care muncesc și pe care le voi lansa în curând pe Instagram și Facebook.

Ai participat și la alte programe implementate de proiectul Tekwill?
 – Pe 21-23 mai am participat la Hackathonul „Inovație pentru munca la distanță” organizat de DreamUps în colaborare cu Tekwill și Orange Moldova. În cadrul echipei, cu ideea de afaceri „Alături de tine”, am activat drept SMM, plus am mai luat și un premiu ca cel mai activ participant pe rețelele de socializare în cadrul acestui proiect. Din luna iunie 2021 sunt co-fondator al unui proiect de startup în cadrul FinTech Moldova 2021, organizat de Startup Moldova în colaborare cu Maib și Mastercard, unde sunt responsabilă inclusiv de partea de social media.

Care sunt planurile tale de viitor?
 – În următorii ani, vreau să activez în domeniul de social media, ceea ce ține de Facebook Business și Instagram, project management și să îmi dezvolt deja și proiectele proprii.Prima ediție a cursului „Women in Online Work (WOW)” s-a desfășurat în trei etape. La faza inițială, s-au înscris fete și femei din diferite regiuni ale țării, care au participat la o conferință de instruire în carieră. Ulterior, timp de trei luni, participantele au avut un curs practic pentru dezvoltarea abilităților necesare în unul din domeniile Software Tester, Social Media Management sau Design Grafic. Iar în cea de-a treia etapă, acestea au luat parte la o sesiune practică, sub forma unui mentorat asistat, unde și-au pregătit portofoliile pentru a se înregistra pe platforme internaționale, care oferă locuri de muncă la distanță și cu orar flexibil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente