fbpx

Franța a dat undă verde la vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani cu serul de la Moderna

Înalta autoritate franceză de sănătate (HAS) a dat miercuri undă verde utilizării vaccinului Moderna pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani, al doilea vaccin împotriva coronavirusului care poate fi administrat acestei grupe de vârstă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În contextul unei puternice circulaţii a variantei Delta, HAS validează integrarea vaccinului (produs de) Moderna în strategia vaccinală”, extinsă la adolescenţi începând de la jumătatea lunii iunie, după o primă autorizare acordată (vaccinului produs de) Pfizer, a anunţat într-un comunicat instanţa publică independentă.

Autoritatea a subliniat că această variantă „duce la o creştere semnificativă a numărului de noi infecţii”, cu „un număr de spitalizări şi internări la terapie intensivă (care) sunt în creştere de câteva zile”, scrie g4media.

Autoritatea a recomandat vaccinarea începând cu vârsta de 12 ani „cu prioritate pentru adolescenţii care prezintă comorbidităţi sau fac parte din anturajul unei persoane imunodeprimate” şi „la adolescenţii fără comorbidităţi pentru a diminua circulaţia virală, pentru a le normaliza viaţa socială şi a le menţine deschis accesul la educaţie”.

Obiectivul vaccinării adolescenţilor este „obţinerea unui nivel ridicat de acoperire la toate grupele de vârstă”, pentru a creşte nivelul de imunitate al populaţiei în ansamblu, a explicat HAS.

Articole asemănătoare

Back to top button