/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

După ce Kremlinul a blocat zeci de site-uri ale lui Navalnîi, opozantul rus și-a îndemnat susținătorii să se mobilizeze

missing
28 iulie 2021, ora 17:45

Alexei Navalnîi își îndeamnă, din închisoare, suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus, scrie digi24.ro.

Apropiații lui Navalnîi se așteaptă ca autoritățile să ia în colimator și site-ul dedicat votului „Smart Voting”, o strategie prin care sunt sprijiniți candidații cel mai bine plasați în sondaje pentru a-i învinge la alegeri pe politicienii susținuți de Kremlin. Această tactică a făcut ca partidul de guvernământ Rusia Unită să piardă o serie de locuri la alegerile locale recente, scrie The Moscow Times.

Într-un mesaj transmis din închisoare, Navalnîi și-a îndemnat suporterii să descarce aplicația „Smart Voting”, care le oferă și conținutul site-ului său, blocat luni de autorități.

„Ce experiment interesant”, a spus Navalnîi, referindu-se la la blocarea site-urilor de către Serviciul rus pentru Supravegherea Telecomunicaţiilor, Tehnologie Informaţională şi Mass-Media (Roskomnadzor). „Hai să participăm cu toții și să le tragem o mamă de bătaie Rusiei Unite, Kremlinului și Roskomnadzor-ului”.

„Știți cum se spune, poți să scuipi pe oameni, dar ce te faci dacă toți oamenii scuipă pe tine?”, a mai transmis el pe conturile sale de pe rețelele sociale, care suntn administrate de echipa sa.

Unul dintre apropiații săi, Leonid Volkov, a spus că autoritatea de stat a încercat să blocheze și canalele YouTube ale lui Navalnîi și ale câtorva apropiați.

În luna iunie, organizațiile lui Alexei Navalnîi au fost catalogate ca fiind „extremiste” printr-o decizie a instanței, ceea ce le interzice membrilor să participe la alegerile parlamentare de la toamnă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram