/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Fosta președintă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, nu mai beneficiază de pază de stat

missing
28 iulie 2021, ora 22:31

Între timp, Zinaida Greceanîi nu mai beneficiază de pază de stat. Deși legislația prevede că poate profita de acest drept timp de un an, ca fostă președintă de Parlament, aceasta a renunțat să fie supravegheată. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Serviciul Protecție și Pază de Stat.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a instituției, Greceanîi a depus o cerere prin care a solicitat încetarea acordării protecției. La data de 27 iulie Zinaida Greceanii a depus o cerere în adresa SPPS, prin care a solicitat încetarea acordării protecției de stat de care urma să beneficieze, timp de un an, în calitate de ex-președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Astăzi, la casa fostei șefe a Legislativului, echipa de filmare a TV8 a observat că deja a fost scoască cabina de pază, în care până acum stăteau ofițerii SPPS. În noul legislativ, politiciana deține, deocamdată, funcția de deputat. Am telefonat-o pentru a afla din ce cauză aceasta a refuzat protecția de stat, dar nu ne-a răspuns la apel.

Potrivit legislației în vigoare, după încetarea atribuțiilor de serviciu, președintele țării are dreptul să beneficieze încă patru ani de servicii de protecție, iar în cazul prim-ministrului sau președintelui Parlamentului acest termen este de un an.

Sursele TV8 susțin că fostul primministru Ion Chicu continuă să beneficieze de pază din partea statului, deși recent a refuzat să folosească mașina care i se oferea. Acesta, însă, ne-a răspuns că nu dorește să comenteze subiectul.

Și fostul șef de stat, Igor Dodon, nu a renunțat deocamdată la pază, însă numărul de bodyguarzi care îi este oferit nu este făcut public din motive de securitate. Din toamnă, și Maia Sandu beneficiază de pază de stat. La dispoziția sa sunt un agent de pază, un automobil de serviciu și un șofer.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram