image
Sursa foto: Cătălin Drulă/facebook

FOTO: România va reabilita patru poduri peste Prut și va construi unul nou

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România are în derulare cinci proiecte, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor peste Prut și pentru construirea unui nou pod la Ungheni.

Anunțul a fost făcut de ministrul transporturilor din România, Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

„Îmbunătățim prin infrastructură legăturile dintre România și Republica Moldova! Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni”, a anunțat Cătălin Drulă.

Este vorba despre proiectul de reabilitare a Podului de la Galați – Giurgiulești, pe DN 2B. Acesta a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 de metri. Execuția lucrărilor a pornit în iulie și se va încheia peste 9 luni. De asemenea, va fi reparat podul de la Albița – Leușeni, pe DN 24B, podul de la Sculeni, pe DN 24, și podul de la Oancea – Cahul, pe DN 26A. Pentru acestea din urmă, Compania lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfășura pe modelul Podului de la Galați – Giurgiulești.

Cătălin Drulă/facebookCătălin Drulă/facebook

„Accesul peste râul Prut devine astfel mai ușor și mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetățenilor României și cei ai Republicii Moldova”, a mai precizat Cătălin Drulă.

Alt proiect prevede construcția unui pod nou la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni, unde proiectarea este deja în derulare. Potrivit ministrului Cătălin Drulă, studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce se va obține acordul de mediu aflat în procedură, va fi lansată licitația de proiectare și execuție.

Cătălin Drulă/facebookCătălin Drulă/facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: