image
Sursa foto: nbcnews.com

Pandemia scapă din nou de sub control în SUA; Avertismentul experților în sănătate despre varianta Delta

Revin îngrijorările în SUA privind evoluția pandemiei de Covid-19, în special în urma răspândirii variantei Delta, care este mult mai contagioasă. Pentru prima dată de la debutul campaniei de vaccinare, numărul infectărilor zilnice l-a depășit pe cel din India, țară îngenuncheată de pandemie.

Pe 24 iulie, în SUA s-au înregistrat 63.000 de noi contagieri cu SARS-CoV-2, în timp ce în India au fost raportate aproximativ 40.000 de noi cazuri. Ultima dată când bilanțul zilnic al noilor contagieri a fost mai ridicat în SUA decât în India a fost pe 30 martie, potrivit datelor Universității John Hopkins.

Acest trend s-a menținut și în următoarele zile. Pe 26 iulie, autoritățile americane au raportat 35.816 de noi infecții cu coronavirusul, în timp ce cele din India 30.844.

Numărul de contagieri cu Sars-Cov-2 este în creștere în aproape 90% din jurisdicțiile din Statele Unite, focarele fiind concentrate în statele care au o rată scăzută a vaccinării anti-Covid, arată ultima evaluare săptămânală a Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din țară. 

Experții au atras atenția asupra variantei Delta a coronavirusului, care a devenit dominantă în SUA. În prezent, este responsabilă pentru aproximativ 83,2% din noile cazuri de COVID-19, potrivit realitatea.net

State precum California și New York au impus vaccinarea obligatorie pentru angajații din anumite sectoare pentru a combate transmiterea virusului, spitalizările și decesele.

Însă este așteptat ca varianta Delta, care este mult mai infecțioasă, să continue să se răspândească în zonele cu rate scăzute ale vaccinării anti-Covid, creând oportunități pentru apariția unor variante noi, atrage atenția CDC.

Pandemia scapă din nou de sub control”, a transmis Jerome Adams, fostul chirurg general al SUA în timpul administrației președintelui Donald Trump.

Acesta a adăugat că implementarea vaccinării obligatorii în anumite sectoare ar fi cea mai rapidă cale de a crește rata imunizării, dar că acest lucru nu se va întâmpla fără aprobarea Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA).

Până în prezent, în jur de 49% din populația SUA a fost imunizată împotriva coronavirusului, însă campania de vaccinare stagnează de mai multe săptămâni din cauza scepticismului din unele părți ale țării.

Bilanțul total al pandemiei din SUA depășește 35,2 milioane de infectări și 627.040 de decese.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: