image
Sursa foto: Ion.Ceban.public

FOTO // Cum se fură apa în Chișinău: Un hotel din capitală, debranșat de la apă din cauza unei conexiuni ilegale la rețea

Un agent economic (Hotel) a fost debranșat de la apă pentru conectare arbitrară la rețeaua de apeduct, în urma controalelor efectuate de S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”

Este vorba de un agent economic care desfășoară activitate economică, prestând servicii hoteliere.

Deși deține un contract cu furnizorul de apă, totuși, consumatorul noncasnic mai are o conectare arbitrară la rețeua centralizată, fapt ce îi permite să consume apă fară ca aceasta să fie facturată, anunțul a fost făcut pe pagina edilului capitalei, Ion Ceban.

Specialiştii ACC au aflat despre această neregulă ca urmare a unei scrisori expediate pe adresa de email www.acc.md.

Echipa Sectorului Reţele de Apă Centru a efectuat debranșarea locului de consum sus-menţionat de la reţeaua publică de alimentare cu apă, prin demontarea ţevii, montarea și sigilarea dopului D-32mm în cămin la conectare.

De asemenea, conform actului de depistare a consumului fraudulos, Comisia de profil a întreprinderii, va stabili calculul respectiv al volumului de apă, care va fi înaintat spre plată agentului economic.

Furtul de apă prezintă pericol pentru întreg procesul de alimentare cu apă a consumatorilor.

Prin urmare, consumatorul noncasnic va fi obligat să achite pentru consum fraudulos de apă, dar şi o amendă.

În ultima perioadă, în urma verificărilor înopinate, mai multe case la sol, blocuri de locuit, dar și agenți economici au fost prinși că sunt conectați ilegal la rețelele de apă.

Toți au fost puși să achite diferența, au primit amenzi și dreptul de a încheia contracte legale.

Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public
Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public
Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public
Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public

Noutăţile partenerilor

comentarii: