image
Sursa foto: jurnal.md

O companie elvețiană va construi o fabrică de prelucrare a fructelor și legumelor la Ștefan Vodă

Compania elvețiană Schoeni va investi 1,5 milioane de euro în construcția unei fabrici de prelucrare a legumelor și fructelor. Întreprinderea cu o suprafață de peste 2000 m.p. va fi construită în raionul Ștefan Vodă. Schoeni a înregistrat în acest scop, în Zona Economică Liberă „Bălți” (subzona Ștefan Vodă) o nouă companie, His East SRL.

Potrivit unui comunicat emis de ZEL Bălți, la prima etapă au fost create 30 de locuri de muncă, salariul mediu al angajațilo rfiind de 12 mii de lei. În perspectivă este planificată extinderea suprafețelor de producere până la 10 000 m.p., cu majorarea corespunzătoare a volumului investițiilor și a locurilor de muncă. Fiind rezident al Zonei Economice Libere ”Bălți”, compania va exporta întreg volumul producției fabricate, în primul rând – în Elveția și țările Uniunii Europene. Vitalie Pintilie, administrator His East SRL, a menționat că pentru prima dată în istoria sa Schoeni Food a decis să dezvolte fabricarea produselor alimentare din fructe și legume în afara Elveției. „Suntem bucuroși că alegerea lor a fost Moldova. Succesul proiectului din Ștefan Vodă, aici nu am niciun dubiu, va deveni o poartă pentru noi investitori și va contribui la consolidarea economiei țării și la creșterea nivelului de trai”. În prezent, în subzona ZEL Bălți din Ștefan Vodă au loc lucrări de creare a rețelelor inginerești și se pregătește platforma pentru construcția fabricii.

Inaugurarea acesteia este planificată pentru începutul următorului sezon agricol, în mai-iunie 2022. Întreprinderea va începe prelucrarea legumelor (varză, sfeclă, morcovi, cartofi, ceapă), a pomușoarelor (zmeură, căpșune) și a fructelor (mere, pere). Vor fi produse atât semifabricate congelate, cât și producție finită.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: