image
Sursa foto: Jurnal.md

Fadei și Vitalie Nagacevschi au fost, înaintea omului lui Șor, reprezentanții companiei Insidown, implicată în jaful bancar

La data de 22 martie, deputatul Partidului Șor Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. 70 de parlamentari au votat pentru ridicarea imunității. Acesta a fost învinuit de implicarea furtului miliardului. Acuzațiile Procurorului General venit în Parlament pentru a cere ridicarea imunității acestuia s-au referit la data activitățile din 30 octombrie 2014, când administratorul Insidown a eliberat pe numele lui Ulanov procura, în baza căreia pe 4 noiembrie 2014, a încheiat un contract de deservire a contului curent a campaniei Insidown la Banca de Economii.

Anume pe acele conturi ar fi fost stocate mijloace financiare, necesare realizării părții oficial la tranzacția de vânzare-cumpărare a acțiunilor menționate. În realitate, pentru vânzarea-cumpărarea pachetului de acțiuni și anume 38,2% de acțiuni la Victoriabank au fost folosiți banii din BEM.

Punctul.md scrie că pentru cumpărarea acțiunilor era nevoie de permisiunea prealabilă a Bancii Naționale. Și chiar dacă pare salutabilă intenția de a „lupta” cu corupția a Procurorului General Stoianoglo, aceasta se face aleatoriu și duble standarde, deoarece potrivit unor documente primite în exclusivitate de „Punctu pe i”, observăm că deputatul Șor a reprezentat compania Insidown doar în faza finală a tranzacției.

punctul.mdpunctul.md
punctul.mdpunctul.md

„Cine totuși a reprezentat compania Insidown până la faza finală? Cine a pregătit tranzacția, cine a pregătit documentele, cine a mers la Banca Națională și a dus tratative, cine a primit permisiunea?

Răspunsurile se găsesc în documentele de mai jos - Fadei și Vitalii Nagacevschi, care au fost reprezentanții oficiali ai Companiei Insidown, care au dus trativele cu Banca Națională, și care au pregătit afacerea, dar și toate documentele inclusiv cele ce țin de partea financiară a afacerii și prezentării tuturor informațiilor a beneficiarilor companiei, au oferit documente Băncii Naționale și cel mai important, au primit permisiunea Băncii Naționale pentru realizarea tranzacției”, transmite sursa citată.

punctul.mdpunctul.md

punctul.mdpunctul.md
punctul.mdpunctul.md
punctul.mdpunctul.md

Fadei și Vitalii Nagacevschi au acționat exact în baza acelorași documente ca și deputatul Șor, Denis Ulanov.

„Potrivit surselor noastre din cadrul procuraturii, PG nu are pretenții către Fadei și Vitalii Nagacevschi. Și asta chiar dacă ei au acționat exact în baza acelorași documente ca și deputatul Șor, Denis Ulanov.

În acest context, observăm că față de creatorii acestei afaceri, Procuratura Generală în frunte cu Alexandr Stoianoglo nu are nici o întrebare”, conchide punctul.md.

Noutăţile partenerilor

comentarii: