image
Sursa foto: JurnalTV

Terguță: „PAS poate reveni la declarația de captivitate a statului pentru a curăța toate instituțiile”

Membrul Platformei DA, Ion Terguță, a declarat în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV că actuala majoritate parlamentară a PAS-ului ar putea să revină la declarația de captivitate a statului, votată unanim în 2019, pentru a demite toți conducătorii corupți din instituțiile statului.

„Vreau să vă amintesc că există această declarație de captivitate a statului, votată încă în 2019, care încă mai este valabilă, iar PAS-ul poate face uz de această declarație în orice moment. La modul practic ar însemna că dacă majoritatea parlamentară și-ar dori să o reactiveze, o poate face din nou, printr-o altă declarație sau o notă la această declarație de captivitate, prin care să spună că aceste instituții ale statului, iarăși nu mai lucrează pentru interesul cetățeanului și ele ar trebui să fie dizolvate. În acest mod se poate porni de la varianta zero, sau se poate merge pe o variantă mult mai lungă prin modificarea fiecărei legi în parte, pentru ca aceste instituții să fie dizolvate, lichidate, ca mai apoi să fie create din nou, dar este o cale mult mai lungă. Din punctul meu de vedere, această declarație de captivitate a statului este încă valabilă și poate fi utilizată de majoritatea parlamentară dacă are interesul să schimbe conducătorii acestor instituții”, susține Terguță.

De menționat că prin declarația de captivitate a statului, votată în 2019, de toți cei 61 de deputați prezenți la ședință, Parlamentul a recunoscut că marea majoritate a instituțiilor statului au fost capturate de regimul lui Plahotniuc.

Emisiunea poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: