ONU anunță despre cel puțin 57 de migranți, înecați în largul Libiei

Cel puțin 57 de oameni s-au înecat luni când ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat în Marea Mediterană, în largul orașului libian Khums, a anunțat Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), transmite agerpres.ro.

Foto: Twitter/Safa Msehli

Mai mulți supraviețuitori au fost aduși la țărm de pescari și gărzile de coastă, a menționat purtătoarea de cuvânt a OIM Safa Msehli pe Twitter, fără a preciza numărul celor salvați.

Potrivit supraviețuitorilor, printre cei care s-au înecat se numără cel puțin 20 de femei și copii, a adăugat ea.

Decesele de luni survin la mai puțin de o săptămână după ce alți 20 de migranți s-au înecat în Mediterana, alți 500 fiind interceptați și readuși în Libia.

Aproape 15.000 de migranți au fost interceptați de gărzile de coastă libiene, susținute de Uniunea Europeană, în prima jumătate a acestui an, adică mai mult decât toți cei salvați în aceeași zonă în întregul an 2020, potrivit ONU.

Libia a devenit o rută majoră de tranzit pentru migranții care încearcă să ajungă în Europa în ambarcațiuni de cele mai multe ori inadecvate, după revolta care a dus la căderea dictatorului Muammar Gaddafi, în 2011.


Pub