Lidia Bejenaru Botgros va fi condusă, mâine, pe ultimul drum. Unde vă puteți lua rămas bun de la îndrăgita interpretă

Interpreta Lidia Bejenaru Botgros, soția lui Nicolae Botgros, va fi condusă miercuri, 28 iulie, pe ultimul drum. Cei care doresc să-și ia rămas bun, o pot face la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Despre aceasta a anunțat directorul general „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, pe pagina sa de Facebook.

Foto: noi.md

Pe data de 27 iulie, corpul neînsuflețit al artistei va fi expus, cu începere de la ora 17.00, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”.

Potrivit lui Andrei Locoman, pe 28 iulie, cu începere de la ora 10:00 până la ora 12:00, vă veți putea lua rămas bun de la îndrăgita interpretă, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

La ora 13:00, la Cimitirul Ortodox Central va avea loc ceremonia funerară.

Lidia Bejenaru Botgros s-a stins din viață luni dimineața, 26 iulie. Fiul interpretei Lidia Bejenaru Botgros susține că mama sa de 68 de ani suferea de cancer, iar în urma operațiilor nu și-a mai revenit.

Lidia Bejenaru este o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977.

A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.


Pub