Planifici să tranzitezi Moldova? Vezi care sunt condițiile de trecere la frontieră

Poliția de Frontieră a anunțat că tranzitarea teritoriului Republicii Moldova va fi efectuată prin culoarul de frontieră stabilit de polițistul de frontieră în comun cu solicitantul tranzitării, între punctele de trecere a frontierei de stat, în termen de până la 24 ore.

Foto: UNIMEDIA

Nu se va considera tranzitare - cazurile în care punctul de intrare și punctul de ieșire, solicitate pentru tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, sunt situate pe același segment de frontieră.

La intenția persoanei de a tranzita teritoriul Republicii Moldova, șeful de schimb/superiorul patrulei va informa persoana, în mod obligatoriu, despre condițiile necesare tranzitării, culoarul stabilit de comun cu solicitantul, timpul necesar pentru tranzitare, care nu va depăși 24 de ore, precum și răspunderea în caz de nerespectare a cerințelor/condițiilor pentru tranzitare. Ulterior, îi va elibera formularul completat al Itinerarului de tranzit al teritoriului Republicii Moldova.

Persoanele care intră în Republica Moldova și prezintă rezultatul negativ al testului PCR Covid-19, actul confirmativ de prezență a anticorpilor anti-Covid19 sau actul confirmativ de administrare a vaccinului anti Covid-19, dar declară că intenționează să tranziteze teritoriul țării noastre, nu li se aplică prevederile, în dependență de excepțiile stabilite pentru zona verde sau roșie.


Pub