(video) Cele mai recente date privind vaccinarea împotriva Covid-19 în Moldova: „Rata de imunizare a 80% din populație va împiedica revenirea pandemiei”

Ministerul Sănătății a prezentat, astăzi, date actualizate privind procesul de vaccinare împotriva Covid-19 în Moldova. Astfel, au fost făcute publice informații privind numărul de vaccinuri administrate cetățenilor până în prezent, precum și despre noua tulpină confirmată în țară, Delta.

Foto: UNIMEDIA

(update) Veaceslav Guțu: Vaccinarea încă nu este obligatorie în Moldova, doar la nivel de recomandare puternică.

(update) Angela Paraschiv: Nu există tratament epidemiologic, avem doar tratament simptomatic, inclusiv în cazul tulpinii Delta.

(update) Angela Paraschiv: Rata devaccinare a 70%, iar în cazul variantei Delta, a 80% din populație va împiedica revenirea pandemiei.

(update) Veaceslav Guțu, medic epidemiolog din cadrul ANSP: Din totalul dozelor de vaccin recepționate, peste 72% au fost administrate cetățenilor. Avem acoperire vaccinală cu doza 1 - 16,2%, iar cu schema completă -13,12%. Genul persoanelor vaccinate: 53% - bărbați și 47% - femei.

(update) Angela Paraschiv: În țară sunt peste 500 puncte de vaccinare, avem toate tipurile ce vaccin disponibile. În toată țara este disponibilă posilibitatea de a vă vaccina. În zilele de odihnă au fost imunizate circa 19 mii de persoane.

(update) Angela Paraschiv: A fost confirmată varianta Delta în R. Moldova. Din cele 15 probe expediate către laboratorul virusologic din Berlin,12 au fost confirmate. Un număr mare de persoane infectate au varianta Delta, mult mai contagioasă decât varianta inițială și este determinată nu doar de transmiterea rapidă, dar și de formele clinice grave, în special penumonie. Cea mai sigură și eficientă măsură de prevenire este vaccinarea.

(update) Angela Paraschiv: Moldova a recepționat un lot de 40 de frigidere prin intermediul platformei Covax. Lotul are o valoare totalp de peste 34 mii euro.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA, conferința MSMPS:



Pub