Unii renunță la cetățenia R. Moldova, alții o găsesc atractivă. 17 străini, care locuiesc la Chișinău au depus astăzi jurământul de credință patriei

Un grup de 17 persoane străine care domiciliază în municipiul Chișinău: ruși, turci, sirieni, afgani, sudanezi etc., au depus astăzi jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici.

Foto: chisinau.md

Solicitanții au citit jurământul de credință față de Republica Moldova, după care au sărutat drapelul de stat și au primit certificatele care atestă noul lor statut.

Angela Cutasevici i-a felicitat pe beneficiari cu ocazia evenimentului de dobândire a cetățeniei, urându-le să contribuie la dezvoltarea și prosperarea țării noastre.

De asemenea, viceprimarul a ținut să remarce că noul lor statut atrage după sine și respectarea anumitor îndatoriri: cunoașterea Constituției, respectarea legilor, cunoașterea istoriei și a tradițiilor poporului nostru.

Menționăm că din anul 2003 și până în prezent, 820 de persoane au obținut cetățenia Republicii Moldova.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.


Pub