Ai toate motivele ca să pui temelia viitorului tău parcurs de carieră la Cahul. Profesorii USC te invită la studii

Educația înseamnă viitor, iar viitorul începe cu tine. Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o universitate dinamică, recunoscută a fi competitivă pe piața serviciilor educaționale și care oferă studenților cunoștințe profesionale la cele mai înalte standarde și calitate confirmată prin acreditările obținute la nivel național și internațional. USC are în structura sa trei facultăți: Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate, Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice, Facultatea de Drept și Administrație publică ce oferă oportunitatea de studia programe de licență și master care permit studenților să-și dezvolte abilități și competențe solicitate pe piața muncii cum ar fi: IT, economie, inginerie în industria alimentară, inginerie în construcție de mașini, științe ale educației, etc. Întregul colectiv de cadre didactice te așteaptă în marea familie USC pentru a-ți construi viitorul, iar motivele temeinice ți le dăm direct de la lectorii instituției, în cele ce urmează.

„La USC ai parte de acel „acasă” care te face să te acomodezi mai ușor cu statutul de student, fiind alături de familie. Recomand călduros să alegi să faci studii superioare la Cahul pentru prestigiul profesional al cadrelor didactice, care oferă un învățământ de calitate – aici se educă ambiția de a reuși indiferent de circumstanțe (fiind o Universitate regională), de timp, finanțe sau alte piedici. Un alt avantaj este Consulatul General al României la Cahul, care oferă o serie de oportunități: donații de carte, participări în cadrul diverselor manifestări organizate de USC, tabere de vară ș.a. Orele petrecute la USC oferă posibilitatea de a experimenta practic ceea ce susține teoria. La noi ai șansa de a crește profesional, după absolvire și de a te încadra în câmpul muncii, prin cursuri de formare continuă”, susține lector universitar, Liliana Grosu.

„La Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul, admiterea se realizează doar la programele de studii / specialitățile acreditate sau autorizate provizoriu, ceea ce denotă conformitatea lor cu standardele minime de calitate. Pe parcursul anilor de studii studenții pot opta pentru burse de studii, burse sociale, iar cei mai buni studenți pot obține burse de merit sau bursa senatului USC.

USC are încheiate contracte de colaborare cu universități din RM, dar și de peste hotare. Pentru o pregătire a viitorilor studenți, USC dispune de cadre didactice cu o pregătire corespunzătoare atât din punct de vedere științific, cât și metodic. Programele de studii oferite de USC răspund așteptărilor profesionale de pe piaţa muncii. Planurile de învățământ cuprind o gamă largă de discipline academice și de cercetare, care permit studenților să acumuleze o experiență unică. Stagiile de practică a studenților se desfășoară în diverse instituții din orașul Cahul”, a precizat Valeriana Petcu, lector universitar la Cahul.

„Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” este una din cele mai tinere universități din Republica Moldova. Înființată în anul 1999 a dovedit în acești ani să se manifeste ca o universitate regională, fiind principala instituție din regiunea de Sud a țării. E o mândrie pentru întreg colectivul universității să fie parte din acest demers academic important pe care îl are instituția noastră. La fel și pentru mine, a fost visul copilăriei să devin cadru didactic la USC și am ținut să vin aici, după absolvirea studiilor de masterat și doctorat în istorie. Ne-am manifestat plenar în acești ani, reușind să livrăm, ca instituție superioară de învățământ, principalii specialiști în diverse domenii ale sectorului real al economiei, în educație și în instituțiile statului.

Cred că studenții facultății de Istorie au un mare privilegiu, studiind la USC, deoarece pe parcursul anilor de studii au participat la mai multe săpături arheologice în zonă, au vizitat majoritatea Cetăților din spațiul românesc și din Basarabia istorică. Datorită acordurilor de colaborare, aceștia ai mers în tabere de vară cu alți studenți din diasporă, au participat la diferite activități științifice, au fost parte la mai multe expediții de cercetare și valorificare a memoriei colective a victimelor deportărilor regimului totalitar stalinist și pot menționa, cei de la istorie sunt studenții care obțin cele mai importante burse de merit, oferite în cadrul instituției noastre”, menționează Ion Ghelețchi, prorector pentru activitatea științifică și extracurriculară.

„USC este o mare familie – așa zic de fiecare dată când vorbesc despre Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul. Suntem o familie pentru că ne cunoaștem fiecare student, adresându-ne pe nume și prenume și nicidecum „studentul din banca trei”. Suntem o familie pentru că de cele mai multe ori studenții noștri ne caută pentru a discuta și a ne cere sfatul în problemele din viața personală, și noi ne sfătuim cu ei atunci când avem nevoie de idei creative sau vrem să organizăm activități comune. Fiind asistent în cadrul Facultății de Economie, Inginerie și Științe Aplicate, organizăm împreună cu studenții activități extracurriculare, așa ca: Ziua economistului, Ziua contabilului, Festivalul Brazilor de Crăciun, Târgul mărțișoarelor, Târgul produselor Pascale, Dragobete, cercul Roboclub… Pe lângă metodele interactive aplicate la ore: dezbaterea, simulări, schimb de roluri, studii de caz, PPT,  postere, activitățile extracurriculare ne ajută să identificăm și să dezvoltăm lideri, să încurajăm lucrul în echipă, ascultarea și puterea argumentului. Împreună scriem proiecte și le implementam, astfel îmbunătățim condițiile și calitatea de petrecere a timpului liber dar și dezvoltarea spiritului civic, organizarea comunitară și implicarea în luarea deciziilor. Ne bucurăm să vedem cum studenții noștri rămân împreună, formând familii, dezvoltând afaceri sau cariere la Cahul și în toată Moldova. Vino și tu în familia USC!”, te îndeamnă Ludmila Noni, asistentă universitară la USC.

Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul este situată în centrul orașului într-un mediu prietenos cu studiul.

Dacă sunteți un potențial student, fă alegerea corectă! Acum aveți șansa de a-ți realiza visul! Te așteptăm cu drag la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, ce se desfășoară cu suportul Proiectului „Eu4Moldova: Startup City Cahul” implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.