10:51:12 28.03.2024
Stiri

PSRM a făcut mai multe numiri pe criterii POLITICE, iar acum le cere celor de la PAS să nu facă DISPONIBILIZĂRI în structurile de stat: „Ei trebuie să aplice mecanisme corecte și trebuie să aplice legea”

Actualitate 27.07.2021 15:53 Vizualizări3778 Autor: Ziarul National
PSRM a făcut mai multe numiri pe criterii POLITICE, iar acum le cere celor de la PAS să nu facă DISPONIBILIZĂRI în structurile de stat: „Ei trebuie să aplice mecanisme corecte și trebuie să aplice legea”


În ultimul an și jumătate, socialiștii au făcut mai multe numiri pe criterii politice, iar acum le atrag atenția reprezentanților partidului de guvernământ să nu recurgă la disponibilizări în masă în instituțiile publice. În acest sens, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, le cere reprezentanților PAS să respecte lege în ceea ce privește demiterea unor funcționari numiți de socialiști.

Potrivit lui Batrîncea, PAS nu ar avea o echipă care să înceapă în forță să guverneze și să îndeplinească promisiunile electorale.

CITIȚI și DOC // Dodon ar încerca, pe ultima sută de metri, să-și pună oamenii săi în diferite funcții de răspundere la MAI, MSMPS, MADRM: „Imediat după învestirea noului Guvern, toate aceste numiri vor fi ANULATE”

„Nu văd acel dream team care va prelua cu succes mai multe poziții în R. Moldova. Dânșii au câștigat alegerile și pot promova o politică de cadre. Eu nu sunt în poziția să apăr un funcționar concret, dar acest funcționar este apărat de lege. Dacă acest funcționar nu face față, atunci sunt proceduri legale care trebuie aplicate. Dacă acești deputați au promis oamenilor un stat de drept, o justiție corectă, dânșii trebuie să dea un exemplu ce înseamnă respectarea normei legale.

Avem trei ramuri ale puterii: legislativă, executivă și judecătorească. Aceste ramuri sunt independente și acest principiu de separare a celor trei puteri în stat este unul de bază al statului de drept. De aceea, ei trebuie să aplice mecanisme corecte și trebuie să aplice legea așa cum prevede procedura”, a spus Batrîncea, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Socialistul a remarcat faptul că în prezent R. Moldova se confruntă cu o lipsă acută de cadre profesioniste și ar fi o greșeală ca mai mulți funcționari să fie disponibilizați.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md