Cariera în IT începe la USM! De ce să depui dosarul la facultățile Matematică și Informatică, Fizică și Inginerie

27 Iul. 2021, 09:07
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Iul. 2021, 09:07 // Actual //  MD Bani

Pentru a avea o carieră de succes în IT, Universitatea de Stat din Moldova – cel mai mare centru universitar din Republica Moldova – te invită să depui dosarul la concursul de Admitere 2021 la Facultatea de Matematică și Informatică, și la Facultatea de Fizică și Inginerie. 

IT la Facultatea de Matematică și Informatică, USM

Fiind student la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Stat din Moldova, studenții au acces la 10 laboratoare de ultimă generație pentru seminare, laboratoare și lucrări practice. De asemenea, studenții au acces la circa 170 de calculatoare puse la dispoziție, care pot fi utilizate în procesul instructiv-educațional, inclusiv de cercetare.

Totodată, pe lângă activitățile didactice desfășurate de către studenți, cadrele didactice ale facultății dezvoltă mereu o activitate de cercetare.

Astfel, în cadrul facultății cu regularitate își desfășoară lucrările multiple seminare științifice de profil:  Analiză matematică; Ecuații diferențiale; Matematica de calcul; Cibernetică matematică și cercetări operaționale; Programarea calculatoarelor; Modelare, metode matematice, produse program; Tehnologii, produse ți sisteme informaționale.

IT la Facultatea de Fizică și Inginerie, USM

O altă facultate din cadrul USM care generează profesioniști în domeniul IT, doctori în științe, doctori habilitați, este Facultatea de Fizică și Inginerie. Aceasta este unica din Republica Moldova care pregătește specialiști în domeniul fizicii generale.

În cadrul facultății, viitorii studenți au posibilitatea de a studia Tehnologii informaționale; Fizică; Energetică netradițională; Calculatoare și rețele; Automatică și informatică; Ingineria și managementul calității; Hidrologie și Meteorologie. Toate specializările enumerate au loc în laboratoare performante atât pentru instruire teoretică, cât și practică.

Facultatea de Fizică și Inginerie acoperă tot domeniul fizicii generale și a domeniului de specializare. În cadrul celor trei cicluri de studiu – licență, masterat și doctorat, studenții au posibilitatea să efectueze cercetări în domeniile Fizicii teoretice și experimentale, Calculatoare și rețele, Automatică și informatică, dar și domenii ce țin de diferite materiale și structuri, chiar din primul an de licență.

Specialiștii pregătiți la facultate activează cu succes în diverse ramuri ale economiei naționale, fiind promotori ai progresului în domeniul fizicii computaționale.

Studenții USM beneficiază de o bază tehnico-materială modernă, care corespunde standardelor internaționale. Universitatea pune la dispoziția studenților 6 blocuri de învățământ, 10 cămine, o bibliotecă universitară dotată cu săli de lectură, un Palat al Sporturilor, o Casă de Cultură, cantine, baze de practică și de agrement.

Cum poți obține o carieră de succes în domeniul IT

Dacă îți dorești o carieră de succes în domeniul IT, cu cel mai mare salariu pe economie, urmează-ți studiile la Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Fizică și Inginerie a Universității de Stat din Moldova. Pentru a facilita depunerea dosarelor la concursul de Admitere, USM a creat platforma EADMITERE. De menționat că oferta educațională cu privire la toate facultățile poate fi consultată aici: Broșurile facultăților USM sau pe site, selectând compartimentul Licență-specialități și respectiv Masterat-specialități.

Universitatea de Stat din Moldova este recunoscută în arealul învățământului universitar internațional și este integrată într-o puternică rețea de cooperare internațională, fiind membră a Asociaţiei Internaționale a Universităților (IAU), Agenției Universitare a Francofoniei(AUF) și a Asociaţiei Eurasiatice a Universităților (AEU).

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău