Albia râului Bâc va fi reabilitată pentru a preveni inundațiile. Până în luna decembrie, va fi realizat studiul de fezabilitate

img

Primăria Chișinău va semna un Acord de prefinanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea implementării Proiectului de reabilitare a râului Bâc pe teritoriul orașului și de protecție împotriva inundațiilor.

„Am constatat că niciodată nu s-a făcut un studiu comprehensiv, ecologico-financiar, care ar ghida autoritățile statului vizavi de măsurile necesare în scopul reabilitării fluviului și al rezolvării problemei inundațiilor în perimetrul capitalei și pentru valorificarea teritoriului adiacent. Iar acest studiu va permite elaborarea unui plan multianual de investiții pe tronsonul respectiv”, a precizat Ala Mârza, consiliera primarului Ion Ceban.

Studiul de fezabilitate pe râul Bâc urmează a fi finalizat în decembrie 2021.

În această perioadă, Primăria Chișinău își propune organizarea dezbaterilor publice largi pentru a stabili toate problemele identificate și soluțiile care se impun în acest sens.

Acordul de prefinanțare constituie baza implementării proiectului, inclusiv elaborarea studiului de fezabilitate prin angajarea unui consultant de către BERD, care va pune în aplicare măsuri menite să genereze o reabilitare cuprinzătoare a râului Bâc, în zona Chișinăului (de la barajul Vatra în amonte până la strada Lunca Bâcului, în aval de Stația de epurare).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente