(video) Noua companie auto VinFast pătrunde la nivel internațional! Michael Lohscheller a fost ales CEO

Vingroup, cel mai mare conglomerat din Vietnam, a anunțat astăzi că l-a numit pe Michael Lohscheller în funcția de CEO al diviziei sale auto VinFast Global. Lohscheller va fi responsabil pentru extinderea operațiunilor și prezenței VinFast pe tot globul pământesc!

Uwe Hochgeschurtz, Xavier Chereau și Michael Lohscheller (de la stânga la dreapta)

Când își va începe activitatea la noul post de muncă în Vietnam, fostul șef Opel va prelua conducerea operațiunilor VinFast pe piețele sale actuale, și anume Vietnam, SUA, Canada, Franța, Germania și Olanda, cu un obiectiv clar de a dezvolta afacerea cu o concentrare maximă pe America de Nord și Europa.

Planurile includ implementarea inițiativelor strategice pentru a transforma VinFast într-o companie globală de mașini electrice inteligente. Lansarea în țările enumerate din Europa și SUA a avut loc cu câteva zile mai devreme, din 12 iulie.

Michael Lohscheller a câștigat experiență de lider în domeniul finanțelor, tehnologiei, achizițiilor și logisticii înainte de a deveni un fost vicepreședinte executiv al grupului Volkswagen din America. De la VW s-a mutat la Opel, unde a fost CEO în ultimii patru ani. Când a fost manager a condus Opel la profitabilitate durabilă după decenii de suferințe. De asemenea, a supravegheat transformarea Opel într-o marcă de mașini electrificate.

Locul luiLohscheller va fi ocupat de la 1 septembrie de Uwe Hochgeschurtz, atras de grupul Stellantis, dar care mai ocupă în prezent funcția de CEO Renault Germania, Austria și Elveția. El și-a început cariera în industria auto în 1990 la Ford, înainte de a se alătura VW în 2001 și Renault în 2004.

“Vingroup îl întâmpină cu căldură pe Michael Lohscheller în echipa noastră de conducere. Credem cu tărie că apariția sa va accelera extinderea globală a VinFast. Participarea lui Michael la echipa de conducere a VinFast reafirmă planul pe termen lung al Vingroup în atragerea de talente remarcabile și dobândirea experienței de management din cercurile de elită ale industriei auto globale”, a declarat Thuy Le – vicepreședintele Vingroup.

“În timpul carierei mele, am fost întotdeauna atras de noi provocări. Când a venit oportunitatea de a mă alătura VinFast, am fost imediat atras din cauza oportunităților de creștere. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa de conducere pentru a dezvolta un nou producător global de mașini electrice inteligente”, a spus Lohscheller.

Vezi și: (video) Aţi auzit de marca auto VinFast?! A fost fondată de fostul proprietar al brandului Mivina şi vine pe piaţă cu maşini pe platforme BMW

Amintim că VinFast – membru al Vingroup – este principalul producător din Vietnam de automobile premium și primul brand auto vietnamez care a fost lansat pe piețele globale. Înființat în 2017, complexul său de producție ultramodern din nordul Vietnamului, automatizat în proporție de 90%, este unul dintre cele mai mari din Asia de Sud-Est.

Concepută pentru a fi una dintre cele mai importante companii de mobilitate electrică inteligentă din lume, VinFast produce în prezent câteva automobile, mai multe modele de scutere și autobuze electrice și va lansa trei noi SUV-uri electrice – VF e34, VF e35 și respectiv VF e36 din clasele C, D și E – în Vietnam, America de Nord și Europa în 2021 și 2022.

Ultimele două vor fi arătate în martie 2022, cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva. Sunt numite niște SUV-uri electrice revoluționare, cu design exterior atractiv și caracteristici de top, care îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță stabilite de organizații precum NHTSA și Euro NCAP. În special, VF e35 și VF e36 vor avea sisteme ADAS (sisteme avansate de asistență pentru șofer) și Smart Services (sisteme infortainment de top) dezvoltate de VinFast și partenerii săi.

“Faptul că guvernele europene și nord-americane au anunțat foi de parcurs pentru a interzice mașinile cu motor cu ardere internă și a trece la vehiculele electrice este o oportunitate perfectă pentru VinFast de a cuceri piața globală. Suntem încrezători că VinFast va fi binevenit în întreaga lume datorită calității ridicate, unei politici de vânzare flexibile și inovatoare și a unor servicii post-vânzare de înaltă clasă tipice stilului oriental”, a declarat Thai Thi Thanh Hai, încă actualul CEO VinFast Global.

Alături de diversificarea pieței, VinFast și-a consolidat cooperarea internațională pentru a îmbunătăți calitatea și statutul produselor sale. În prezent, partenerii strategici ai VinFast sunt nume importante în domeniile tehnologiei și industriei auto, cum ar fi Pininfarina, ZF, Durr, Bosch, ABB, Faurecia, Dassault, Google etc.

Cu această ocazie, VinFast a anunțat oficial VinFast EV Day 2021 care va avea loc în octombrie anul acesta pentru a-și prezenta lista completă de mașini electrice pe toate segmentele.

VinFast a fost pionierul politicii de închiriere a bateriilor cu abonamente lunare și multe avantaje practice, oferind astfel clienților liniște sufletească în timp ce își folosesc produsele. În plus, mașinile electrice VinFast vor fi oferite cu o schemă globală de garanție și pachete de servicii post-vânzare, care sunt considerate a fi cele mai bune din fiecare piață unde va fi prezentă. Compania își mai propune să ofere consumatorilor globali linii de produse de înaltă clasă, susținute de tehnologie avansată și să răspundă cerințelor zilnice de călătorie la costuri rezonabile.

La începutul acestui an, primul model de mașină electrică VinFast – VF e34 – a stabilit un record pe piața vietnameză. Peste 25.000 de precomenzi au fost plasate la scurt timp după lansare.

În ceea ce privește personalul, precum și nucleul managerilor superiori vietnamezi, VinFast anunță că a reușit să recruteze experți auto și de afaceri de la producători auto de renume precum Tesla, BMW, Porsche, Toyota, Nissan, etc. Împreună, au dezvoltat rețele de organizare, extinse de parteneri și au pregătit ofensiva pe piața internațională!

Vezi și: (video) Premieră: Noul VinFast President – mai scump decât X5-ul care-i stă la bază şi mai lung în ampatament decât X7

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/