‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaStarea culturilor, recoltele în principalele țări producătoare

Starea culturilor, recoltele în principalele țări producătoare

‹ adv ›
‹ adv ›

Starea culturilor în Europa

În timp ce recoltarea în primele regiuni ale Franței s-a încheiat, în regiunile unde coacerea boabelor are loc mai târziu abia începe. Întoarcerea ploilor a dus din nou la oprirea recoltării în Franța.

În general, vremea ploioasă va continua să bântuie tot nord-vestul Europei în următoarele două săptămâni.

Acest progres inegal al recoltării alimentează temerile și susține prețurile grâului pe Euronext. Contractul din septembrie a revenit din zona de sprijin la 209/210 euro/t, cu toate acestea, creșterea este limitată de presiunea recoltelor din Ucraina.

Cotații grâu, porumb, rapiță pe Euronext

Starea culturilor în Franța

Conform celui mai recent raport Céréobs din FranceAgriMer din 19 iulie, suprafața în care starea culturilor este considerată bună și excelentă este următoarea:

  • Grâu moale – 75%, – 1 punct în față de săptămâna precedentă.
  • Orzul de toamnă 74%, +1 punct față de săptămâna precedentă.
  • Orz de primăvară 81%, -2 puncte comparativ cu săptămâna precedentă.
  • Grâu dur 66% neschimbat.
  • Porumb 90%, +1 punct față de săptămâna precedentă și +10 puncte față de anul trecut.

Starea culturilor și exportul de cereale în Ucraina

Randamentul prognozat de analiștii din Ucraina pentru grâul de toamnă este de 4,1-6,5 tone per hectar, iar pentru orz variază de la 4,5 la 6,5 ​​t/ha.

Randamentul prognozat pentru ovăz este de la 4,5 la 7 t/ha, în funcție de tehnologia de cultivare. Starea culturilor este evaluată ca fiind bună.

‹ adv ›

Pentru rapiță starea culturilor este estimată a fi bună.

Producătorii ucraineni au recoltat deja 20% din suprafață. În total, 14,1 milioane de tone de cereale au fost recoltate de pe 3,4 milioane de hectare.

Cele mai recente date de la Ministerul Agriculturii din Ucraina, publicate vineri, arată o creștere a volumelor de export în iulie comparativ cu anul trecut.

‹ adv ›

Cel mai mare volum de export a fost înregistrat la porumb – 824.000 de tone. Exporturile de orz încep și ele într-un ritm bun – au fost expediate 426.000 de tone, în plus, 399.000 de tone de grâu moale au fost deja exportate.

Starea culturilor în Rusia

Cantitatea de cereale recoltate în Rusia a ajuns la 30,7 milioane de tone până la 20 iulie, în scădere 8% față de 33,4 milioane de tone recoltate în aceeași perioadă a anului 2020, au arătat datele publicate de ministerul agriculturii din Rusia.

Cantitatea totală recoltată a fost de 9,1 milioane de tone, iar randamentul în comparație cu săptămâna precedentă a scăzut la 3,36 mt/ha de la 3,40 t/ha.

Suprafața de grâu recoltată a crescut la 6,8 milioane ha, în timp ce randamentele au crescut la 3,45 m/ha de la 3,28 t/ha timp de o săptămână.

Până la 21 iulie au fost recoltate 4,2 milioane de tone de orz, cu suprafața recoltată raportată la 1,2 milioane de ha, în timp ce randamentele au scăzut la 3,58 tone ha de la 4 tone/ha.

Ministerul rus încă prognozează o recoltă totală de cereale de 127,4 milioane de tone în anul de comercializare 2021/22, iar recolta de grâu la 81 de milioane de tone.

Conform datelor USDA, Rusia este de așteptat să producă 85 de milioane de tone de grâu în anul de comercializare 2021/22.

Starea culturilor și progresul recoltării în SUA

Actualizarea săptămânală USDA a progresului recoltei a arătat o scădere a condițiilor pentru recoltarea porumbului, soiei și grâului de primăvară în cursul săptămânii până la 25 iulie.

Pentru porumb, analiștii așteptau ca 66% să fie bun sau excelent, dar ratingul de 64% a fost sub așteptări și a fost cu 1 punct sub săptămâna trecută.

58% din suprafețele cultivate cu soia au avut un rating bun sau excelent, scăzând cu 4 puncte față de previziunile analiștilor și cu 2 puncte comparativ cu săptămâna trecută.

Evaluarea înfloririi soiei a fost estimată la 76%, ușor peste media pe cinci ani de 71%, tipică pentru perioada anului.

Pentru grâul de primăvară, suprafețele culturilor evaluate ca bune au fost reduse cu 2%, cele considerate ca bune și excelente cu 9%.

Cu toate acestea, progresul recoltării grâului de primăvară s-a situat la 6%, cu 4 puncte peste progresul de 2% pe care îl preziceau analiștii.

Recolta de grâu de toamnă este acum finalizată la 84%, în creștere cu 11 puncte în cursul săptămânii și cu două puncte peste așteptările analiștilor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii