vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVasile Macari: Importăm 7 mii de tone de îngrășăminte ICL din Olanda. Aproape toată...

Vasile Macari: Importăm 7 mii de tone de îngrășăminte ICL din Olanda. Aproape toată cantitatea este precomandată

Recomandate

Pentru prima dată, în portul Reni a fost transbordat un lot de îngrășăminte minerale din Olanda a cărui cantitatea depășește 1900 de tone.

Adresa finală a acestor îngrășăminte sunt întreprinderile fermierilor din Moldova, iar importul a fost realizat de către compania Imexagro SRL.

Potrivit lui Vasile Macari, șef Secția vânzări Imexagro, în total va fi realizat importul a peste 7 mii de tone de îngrășăminte ICL din Olanda, iar această cantitate de-a dreptul enormă a fost practic toată deja precomandată de către agricultori.

„Cerințele fermierilor care fac tehnologie de vârf și doresc să obțină recolte bogate și de calitate înaltă ne-au făcut să facem primele încercari în primăvara 2020 de a importa cu camionul fertilizanți în Moldova de cea mai înaltă puritate și calitate la nivel mondial. Datorită prețului corect și calității practic pentru toata cantitatea am avut precomenzi și desigur comercializare în avans.

Chiar dacă condițiile anului 2020 nu au fost favorabile, diferența față de alți fertilizanți a fost substanțială. Prin dorința noastră de a veni în țară cu fertilizanți care absolut în orice situație vor face diferența față de competitori și, desigur, pentru a introduce noi produse și noi tehnologii de creștere a culturilor agricole, am decis să punem accent doar pe fertilizanți premium. Pentru a reduce cheltuielile de logistică la transportarea cu ajutorul camionului, de această dată am optat pentru transportul cu ajutorul barjei și încercarea s-a dovedit a fi de succes”.

Îngrășămintele sunt destinate fertilizării de bază a culturilor de toamnă – rapiță, grâu și orz. Acestea includ 5 elemente importante pentru dezvoltarea culturilor: fosfor, potasiu, magneziu, sulf și calciu – PKpluS 20-20+micro, PKpluS 29-5+micro și PKpluS 15-30+micro.

Avantajele îngrășămintelor PKpluS nu pot fi puse la îndoială, acestea deosebindu-se prin:

  • Sunt complet solubile în soluția solului, cu toți nutrienții disponibili pentru asimilarea rapidă de către plantă.
  • Cel mai mare procent de Fosfați solubili de pe piață (solubilitate >92%).
  • Disponibilitate extinsă a nutrienților, protecție maximă a elementelor din fertilizant contra blocajelor în sol.
  • Durata lungă de eliberare a sulfului, prin reducerea pierderii acestuia prin levigare.

„Prin dorința mea de a crește recolta medie a culturilor agricole prin tehnologii de fertilizare noi și prin scheme de protecție corect alcătuite, îndemn orice fermier să încerce fertilizantii ICL în fermele agricole prin apelarea la specialiștii noștri regionali, care sunt înzestrați cu cunoștințe profunde în domeniu”, a conchis Vasile Macari.

Începând cu ziua de mâine, compania Imexagro va începe livrarea de îngrășăminte în Moldova.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale