image
Sursa foto: jurnal.md

Grosu, despre nemulțumirea celor din BECS: Am informat opoziția, au zis „sigur, așa și vom face”, dar s-au răzgândit

PAS anunță că a informat opoziția despre faptul că Parlamentul va lua o pauză până joi, timp în care se va discuta despre constituirea fracțiunilor, a comisiilor și a organelor de conducere. Chiar dacă au fost de acord la început, cei de la BECS s-au răzgândit în ultimul moment, a menționat deputatul Igor Grosu.

„Noi, din bun simț, i-am informat și am consultat această abordare cu membrii opoziției, cei de la socialiști și comuniști. Ca de obicei, în maniera inconfundabilă, la început au zis „da, sigur, așa și vom face”, în ultimul moment s-au răzgândit. Noi o să mergem conform abordării noastre civilizate și o să parcurgem pas cu pas toate procedurile legale de alegere a conducerii Parlamentului. (...) Intrăm în albia normalității și nu a alergatului despre funcții. Era firesc astăzi să se vină cu un mesaj politic către toată țara. Fracțiunile să aibă timp să se gândescă în care comisii își deleagă reprezentanții. Perioada surprizelor, a deciziilor nocturne s-a terminat”, a declarat Grosu.

Igor Grosu a refuzat să spună dacă este candidatul PAS pentru funcția de speaker al Parlamentului. El a precizat că anunțul despre cine va conduce fracțiunea PAS va fi făcut joi, în plen. „Un lucru pot să vă confirm, rămân în Parlament”, a menționat legislatorul.

Deputatul PAS a mai spus că, în zilele următoare, vor fi purtate discuții cu opoziția în ceea ce privește organele de conducere ale Parlamentului.

„Suntem obligați să-i ascultăm. Că vor vrea speaker sau nu știu ce acolo e dorința lor”, a spus Grosu, întrebat dacă Partidul Șor va avea un fotoliu de vicepreședinte al legislativului.

Totodată, el a adăugat că, începând de joi, președintele Maia Sandu are mână liberă să cheme fracțiunile parlamentare la consultări privind noul Guvern. Solicitat să spună dacă în viitorul Guvern vor fi chemați oameni din alte formațiuni, în special din Platforma DA, Igor Grosu a răspuns:

„Suntem deschiși pentru profesioniști, oameni dedicați care subscriu la obiectivele și prioritățile noastre, inclusiv din afara PAS. Partinici, non-particinici, din business, comunitatea academică, nu contează”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: