image
Sursa foto: jurnal.md

Ex-deputat: „Și după schimbarea conducerii CFM, situația continuă să degradeze”

Chiar și după schimbarea onducerii Căilor Ferate din Moldova, situația la întrepridnerea de stat co ntinuă să degradeze. Datoriile CFM au depășit 800 de milioane de lei, dintre care circa 180 milioane le constituie restanțele la salariu. Despre aceasta anunță fostul deputat, membrul Comisiei de anchetă a situației de la CFM, Alexandru Slusari.

Fostul deputat menționează că noul director nu a organizat un dialog eficient cu angajații care ar contribui la soluționarea problemei salarizării acestora.

„În afară de propunerea aberantă, precum că angajații ar trebui să împrumute credite de la bănci pentru stingerea datoriilor la salarii, alte idei Oleg Tofilat nu a generat. În aparatul administrativ continuă haosul. Cadrele socialiste au rămas neschimbate”, menționează Alexandru Slusari.

Mai mult ca atât, fostul deputat relevă că jurista întreprinderii, deși are un salariu de câteva mii de lei, se prezintă la serviciu cu un automobil luxos și totodată este inclusă în toate comisiile de achiziții, pe când ceilalți angajați ai întreprinderii nu și-au văzut salariile deja timp de peste șase luni. Fostul deputat consideră că întreprinderea este împinsă în continuare spre faliment și doar intervenția de urgență a noii guvernări ar putea soluționa situația.

„Din motive neclare așa și nu a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa, deși partea ucraineană a fost disponibilă și în perioada de vară această rută este rentabilă. Nu a fost nicio încercare de a restabili circulația trenurilor internaționale pentru România și Rusia. Din 26 iulie se suspendă circulația trenului Bălți-Ungheni, ultimul tren, deservit de filiala CFM Bălți. Cu părere de rău, Calea Ferată continuă calea spre faliment și doar intervenția urgentă a Guvernului și a Parlamentului privind capitalizarea întreprinderii și declararea CFM drept un obiectiv strategic poate salva situația”, a mai relevat Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: