image
Sursa foto: Getty Images

De la om al străzii, la portdrapel la JO 2020! Poveste cutremurătoare de la Tokyo: "M-am gândit și la sinucidere"

Halterofilul Cyrille Tchatchet II concurează la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru echipa refugiaților, iar povestea sa este extrem de emoționantă.

Născut în Camerun, Cyrille Tchatchet II a avut onoarea de a fi portdrapel al steagului olimpic la festivitatea de deschidere de la Tokyo, iar acum a vorbit despre momentele critice din viața sa: "A fost o călătorie foarte, foarte lungă până aici. Am venit în Marea Britanie în 2014. Am concurat la Jocurile Commonwealth-ului și nu m-am întors în Camerun din mai multe motive.

Am solicitat azil și mi s-a acordat. A fost foarte greu la început, deoarece am trăit câtva timp fără adăpost atât în ​​Glasgow, cât și pe străzile din Brighton, a fost o experiență foarte dificilă pentru mine.

Aveam 19 ani, eram într-un oraș nou, fără adăpost, nu aveam mamă sau tată care să aibă grijă de mine, așa că m-am simțit foarte, foarte deprimat. De fapt, m-am gândit și la sinucidere în anumite momente. Din fericire, am cerut ajutor și am fost oprit", a spus Cyrille Tchatchet II, citat de Eurosport.

Cyrille Tchatchet II a scris pe Twitter despre emoțiile pe care le-a avut la festivitatea de deschidere: "A fost o experiență grozavă. A fost o onoare și un privilegiu pentru mine, nu doar să defilez cu echipa olimpică a refugiaților, ci și să fiu purtător al drapelului pe stadionul olimpic.

Echipa mea este în principal o echipă plină de speranță și cu toții ne dorim să transmitem un mesaj puternic de speranță altor refugiați, pentru ca aceștia să creadă în ei și să nu renunțe", a fost mesajul lui Cyrille Tchatchet II, care concurează la haltere - 96kg.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: