image
Sursa foto: Profimedia Images

Cel mai mare număr de cazuri COVID în China de la începutul anului

China a raportat luni 76 de noi cazuri de COVID-19, un număr care nu a mai fost înregistrat din luna ianuarie, transmite Agerpres, care citează AFP. Cele mai multe dintre cazuri au fost înregistrate într-o provincie limitrofă metropolei Shanghai, cel mai populat oraş din China.

Un număr de 39 dintre cei 76 de bolnavi anunţaţi luni de ministrul chinez al Sănătăţii au fost înregistrați în Jiangsu, o provincie situată în nordul oraşului Shanghai, în estul Chinei.

Mii de locuitori din Nankin, capitala provinciei, sunt în prezent în lockdown după descoperirea recentă a unui focar COVID în aeroportul care deserveşte localitatea. De duminică, cele 9,2 milioane de persoane care trăiesc în această metropolă trebuie să se supună unui al doilea teste de depistare pentru identificarea pacienţilor în cazul cărora simptomele apar mai greu. China a înăsprit măsurile anti-COVID, după ce varianta Delta, mai contagioasă, a devenit dominantă în ţările învecinate India şi Myanmar, scrie libertatea.ro.

Un mic oraş chinez de la frontiera cu Myanmar foloseşte camere cu recunoaştere facială pentru a supraveghea deplasările locuitorilor şi pentru a eradica un mic focar de COVID-19. China, prima ţară în care a apărut noul coronavirus la sfârșitul lui 2019, aproape că a scăpat de epidemie din primăvara lui 2020, iar de atunci viaţa a revenit în mare parte la normalitate.

Succesul s-a bazat pe campaniile masive de depistare, lockdown-urilor stricte şi carantinarea tuturor persoanelor care veneau din străinătate, mai scrie sursa citată. Aproape 91% dintre locuitorii adulţi ai Beijingului au fost vaccinaţi împotriva COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: