image
Sursa foto: Facebook/Gheorghe Cavcaliuc

Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în urmărire, s-a răzgândit și nu se mai întoarce în țară; Care este motivul invocat

Deși a anunțat acum o săptămână că e în drum spre casă și că nu se eschivează de la procesul de urmărire penală în dosarul „verde de briliant”, Gheorghe Cavcaliuc a anunțat astăzi că s-a răzgândit și că nu se mai întoarce în Republica Moldova.

„În contextul numeroaselor ilegalități, comise în privința mea de către procurorul de caz, Ludmila Zaharia, care este în conflict de interese deschis cu mine, dar și ținând cont de încălcarea dreptului meu la apărare, consider că autoritățile au eșuat în garantarea unui proces echitabil. Din acest motiv, la recomandarea avocaților mei, intenționez să merg pe calea contestării tuturor acțiunilor sale ilegale. (...) Amintesc faptul că soțul Ludmilei Zaharia este cercetat penal pentru o crimă foarte gravă, ultimul a lovit cu mașina un biciclist și a fugit de la locul accidentului lăsându-l pe acesta să zacă într-o baltă de sânge. Doar prin minune cei care au găsit victima i-au salvat viața”, a declarat Cavcaliuc.

Liderul PACE a precizat că între timp își va continua activitatea mea profesională în cadrul unei companii internaționale, în funcția pe care o deține în ultimii doi ani.

„Am informat Procuratura despre revenirea mea la muncă și am prezentat ordinul de deplasare în interes de serviciu în mai multe jurisdicții internaționale, unde compania are activități”, a mai spus Gheorghe Cavcaliuc.

Amintim că Procuratura raionului Sângerei a decis disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”. De asemenea, urmare a eschivării președintelui respectivei formațiuni, Gheorghe Cavcaliuc, de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea acestuia în căutare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: