(video) Scandal la ședința noului Parlament: PAS a părăsit sala, după ce a anunțat o pauză. Vlad Batrîncea: Nu vă e rușine? Pentru ce ne-ați convocat astăzi?

Prima ședință a Parlamentului nou ales s-a lăsat cu scandal la final. După ce Igor Grosu, deputat PAS a solicitat o pauză de 3 zile pentru a decide asupra organelor de conducere a Legislativului, Vlad Batrîncea, de la PSRM/BECS a declarat că nu înțelege pentru „s-a convocat astăzi Legislativul, dacă nu s-a luat vreo decizie, decât o persoană a citit platforma electorală de la tribună”.

Foto: Captură video

„În numele deputaților PAS venim cu o propunere de a anunța o pauză. Deși se prevăd 10 zile pentru constituirea fracțiunilor și organelor de conducere, noi propunem ca în zilele ce urmează să decidem și să revenim în ședință joi la ora 10”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

„Stimați colegi, s-a vorbit și s-a declarat că Parlamentul trebuie să lucreze. Ați convocat această ședință nu pentru a vă citi iar platforma electorală. Noi am venit aici să muncim. Nu înțelegem, pentru ce atunci ne-ați întrunit astăzi? Fiți responsabili! Unde plecați. Rușine! Ne-ați convocat ca o persoană să aibă discurs de jumătate de oră aici?”, a declarat Vlad Batrîncea, deputat PSRM/BECS.

Legislativul ales la 11 iulie 2021 s-a întrunit astăzi în prima sa ședință, care a durat aproximativ o oră, timp în care președinta Curții Constituționale, Domnica Manole a anunțat despre confirmarea alegerilor și validarea mandatelor deputaților, și șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs în care a prezentat agenda de guvernare.


Pub