ANI a inițiat mai multe controale și a constatat conflicte de interese

În perioada 19-23 iulie 2021, Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a inițiat opt controale. În patru proceduri de control, referitor la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese, sunt vizați un director al unei structuri a MECC, un director de grădiniță din raionul Soroca, un administrator al unei instituții publice subordonate Consiliului raional Sîngerei și un consilier din Consiliul municipiului Edineț.

Foto: UNIMEDIA

Trei proceduri de control, pentru eventuale incompatibilități de funcție, au fost inițiate în privința unui membru CNPF, unui șef de Direcție raională pentru siguranța alimentelor din cadrul ANSA și a unui funcționar public din cadrul Primăriei Cricova. În privința unui ex-șef al unei instituții subordonate MAI a fost inițiată o procedură de control pe avere. Numele acestora vor fi făcute publice după finalizarea controalelor.

Inspectorii de integritate au emis două acte de constatare, prin care s-a constatat conflicte de interese admise de un primar din raionul Soroca și de un consilier din Consiliul Ciorești, raionul Nisporeni. Pentru evitarea admiterii conflictelor de interese, inspectorii au oferit soluții, la solicitarea a cinci primari din Râșcani și din raionale Cahul, Căușeni, Șoldănești și Ștefan Vodă.

Direcția juridică a ANI a participat în 16 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare, emise de inspectorii de integritate și contestate de către subiecții declarării.

Reprezentanții ANI au răspuns la 58 apeluri, dintre care 17 la Linia instituțională. La solicitare, au fost eliberate 8 Certificate de Integritate.


Pub