Patru autobuze cu parcurs, aduse din Norvegia, puse pe rută: Vor face legătura între Chișinău și suburbii

Primele patru autobuze cu parcurs din Norvegia, din cele 18 ajunse la Chişinău, vor fi puse pe rute în suburbii, începând de astăzi. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei.

Foto: Facebook/Ion Ceban
Astăzi autobuzele sunt programate pe rutele nr. 2 (or. Cricova), nr. 11 (or. Durleşti), nr. 16 (or. Vatra) și nr. 39 (com. Bubuieci).


„Parcul Urban de Autobuze a reușit să pună în circulație patru autobuze rulate dintre cele importate. Aceste 4 autobuze pe Gaz au fost distribuite pe acele rute unde există o insuficiență de transport, în special la suburbii sau destinațiile care sunt oferite de către Parc și transportul municipal în special comuna Durlești, Vatra și alte adrese unde într-adevăr există o necesitate de suplinire a transportului public. Ulterior, pe parcursul săptămânii vom mai interveni cu astfel de supliniri a transportului public în alte suburbii”, a declarat Vitalie Mihalachi, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație.

„Am solicitat să fie analizată situaţia în toate suburbiile, iar unităţile de transport să plece în localităţile cu cea mai stringentă problemă la capitolul lipsa transportului public. Problema va fi discutată în continuare cu primarii de suburbii, iar la necesitate rutele de autobuz vor fi extinse sau chiar modificate”, a menționat primarul general, Ion Ceban.



Pub