PCRM: S-a produs inevitabilul astăzi în Parlament. PAS și lidera sa nu au idee ce să facă cu puterea

Partidul Comuniștilor a venit cu reacție după ședința de astăzi a Parlamentului, care a fost pusă pe pauză pentru 3 zile, imediat după discursul președintei Maia Sandu. „S-a produs inevitabilul. PAS și lidera sa nu au idee ce au de făcut cu puterea”, se arată într-un comunicat al PCRM.

Foto:

„Prima ședință a Parlamentul a durat mai puțin de o oră și s-a făcut exact nimic. Nu s-au constituit fracțiunile, nu s-au creat comisiile, nu s-a ales președintele și adjuncții acestuia. Parlamentul a rămas, în continuare, un organ nefuncțional pentru încă patru zile, dar poate chiar și pentru întreaga lună august.

Pentru ce am fost convocați? Se pare că pentru a asculta discursul președintei neconstituționale Maia Sandu, care a venit cu tot felul de directive.

În orice caz, opoziția nu are astfel de necesități, iar partidul propriu putea să și-l injecteze cu îndrumări ideologice și la ședința fracțiunii.

Discursul Maiei Sandu este unul steril, ce creează impresia că mademuazel nu a ieșit din campania electorală.

Deci ne-am pornit nicăieri”, se mai arată în comunicatul emis de comuniști.

Prima ședință a Parlamentului nou ales s-a lăsat cu scandal la final. După ce Igor Grosu, deputat PAS a solicitat o pauză de 3 zile pentru a decide asupra organelor de conducere a Legislativului, Vlad Batrîncea, de la PSRM/BECS a declarat că nu înțelege pentru „s-a convocat astăzi Legislativul, dacă nu s-a luat vreo decizie, decât o persoană a citit platforma electorală de la tribună”.

Șefa statului, Maia Sandu a ținut un discurs de la tribuna parlamentară, în care a anunțat că în următoarele zile va fi votat un Guvern.


Pub