„Limitele” de la Instagram: Ce se va schimba în cadrul contului tău
Instagram vine cu o nouă opțiune care reprezintă „limitele” pe care utilizatorii le pot impune atunci când vine vorba despre conturile lor. Acestea vor limita eventualele interacțiuni atunci când vine vorba despre diferite modalități de hărțuire, transmite playtech.ro.
Foto: Simbol

Instagram testează deja noua funcție numită „Limite”. Această nouă opțiune va permite utilizatorilor să își blocheze conturile și să limiteze eventualele interacțiuni atunci când simt că sunt ținta hărțuirii. În introducerea instrumentului, Adam Mosseri, șeful Instagram, a făcut trimitere la ultima finală a Euro 2020.

Atunci au putut fi observați trei jucători de culoare neagră din echipa națională engleză în timp ce se confruntau cu o masivă „campanie” de hărțuire, după ce Anglia a pierdut finala în fața Italiei, la loviturile de departajare.

„Rasismul și discursul de ură nu-și au locul pe Instagram. Nu numai că ești dezamăgit să vezi oamenii tratați în acest fel, dar rupe modul în care funcționează Instagram”, a spus Mosseri într-un videoclip pe care l-a distribuit joi.

În încercarea de a pune capăt hărțuirii pe platformă, Mosseri a spus că Instagram intenționează să încerce să reducă discursul de ură la „cât mai aproape de zero posibil”. Cu toate acestea, știind că va fi probabil imposibil să elimine complet toate formele de rasism din aplicație, compania intenționează, de asemenea, să ofere oamenilor noi instrumente care să le permită „să-și ia puterea înapoi”.

Acolo se încadrează Limitele. „Știm că, uneori oamenii se află în momente temporare de risc real și durere și trebuie să le oferim instrumente pentru a le proteja”, a spus Mosseri despre această caracteristică.

Înainte de lansarea largă, Instagram testează în prezent Limitele în anumite țări din întreaga lume. Între timp, Mosseri a promis că gigantul tehnologic va avea mai multe de împărtășit despre cum intenționează să abordeze rasismul pe Instagram în următoarele luni.


Pub